ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Οι πρωτεύσαντες των Παγκύπριων εξετάσεων

15 μαθητές εξασφάλισαν το απόλυτο 20 μετά την εφαρμογή της στατικής επεξεργασίας κατά πλαίσιο πρόσβασης

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Παγκύπριων εξετάσεων

Tέλος στη αγωνία των μαθητών οι οποίοι παρακάθισαν στις Παγκύπριες εξετάσεις καθώς ανακοινώθηκαν στις 12 το μεσημέρι σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2018 για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέσοι όροι των αποτελεσμάτων για το κάθε μάθημα αλλά και οι αρχικές βαθμολογίες των μαθητών είχαν ανακοινωθεί από τις 24 Ιουνίου.

Με την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε κατά την φετινή χρονιά στην ανακοίνωση των θέσεων για τα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και τις στρατιωτικές σχολές να οφείλεται όπως λέχθηκε στο γεγονός ότι φέτος οι βαθμοί πρόσβασης είναι πολλαπλοί καθώς υπήρχαν περισσότερα επιστημονικά πεδία και χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για τις βαθμολογίες πρόσβασης.

Με τη σημερινή κατανομή διατίθενται για την Κύπρο 2.263 θέσεις. Εν το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βαθμοί πρόσβασης για τα επιστημονικά πεδία της Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Αίγλη Παντελάκη, η οποία αντικαθιστούσε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος λόγω άλλης δέσμευσης δεν κατέστη δυνατό να παραστεί.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας είπε ότι «με βάση το Νέο Σύστημα Πρόσβασης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου, η Υπηρεσία Εξετάσεων, όσον αφορά την Α΄ Κατανομή θέσεων, θα ανακοινώσει τη θέση που έχει εξασφαλίσει ο κάθε υποψήφιος βάσει των επιλογών και των βαθμολογιών του ανά Πλαίσιο Πρόσβασης». Επιπρόσθετα, συνέχισε, «θα ανακοινώσει τον Βαθμό Πρόσβασης που έχει εξασφαλίσει ο κάθε υποψήφιος σε κάθε πλαίσιο πρόσβασης που έχει επιλέξει και αφορά αποκλειστικά τα ΑΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας».

Όσον αφορά τους αποφοίτους της Τεχνικής Εκπαίδευσης, η κ. Παντελάκη, είπε ότι «ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των κύριων πλαισίων πρόσβασης, τα οποία προκύπτουν από τα έγκυρα υποπλαίσια (που αφορούν τις Τεχνικές Σχολές), για τα οποία ο υποψήφιος επέλεξε σχολές που αφορούν αποκλειστικά τα ΑΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας»

Στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής, 7700 υποψήφιοι. Από αυτούς 5683 διεκδικούν πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και Ελλάδας.

Η λίστα με τους πρωτεύσαντες 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 15 πιο πάνω μαθητές εξασφάλισαν βαθμό πρόσβασης 20 μετά την εφαρμογή της στατιστικής επεξεργασίας, κατά πλαίσιο πρόσβασης.  Σημειώνεται ότι το γεγονός να ανακοινώνεται ο πρώτος σε κάθε πλαίσιο πρόσβασης συμβαίνει για πρώτη φορά. Όλοι οι ακόλουθοι έχουν εξασφαλίσει βαθμό πρόσβασης το «20»: Μαρίλια Καρμιώτη του Αντρέα, Δημητρίου Μαρία του Δημήτρη, Μασούρα Μαρία του Γεωργίου, Παπαγεωργίου Ξένιος του Γεωργίου, Τακούσιης Γεώργιος του Δημητράκη, Ιωάννου Αυγουστίνος του Αντωνάκη, Κοκκίνου Μαρίνα του Κύπρου, Κοκκίνου Ελένη του Κύπρου, Δημητρίου Ραφαήλ του Δημήτρη, Καλαβάς Ανδρέας του Γεωργίου, Νικόλας Αυγουστή του Μάριου. Με «20» έχουν εξασφαλίσει πανεπιστημιακή θέση και οι Λαός Σταύρος του Σάββα, Κελεκίδου Ελευθερία του Λεωνίδα. Στυλιανός Στυλιανού του Χριστόδουλου και Θεοδοσίου Νάταλι του Πόλυ.
 

Συγχαρητήρια από ΠτΔ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X