ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διάλεξη του Γ.Γ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) στο Πανεπιστήμιο Frederick

Στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό στις 28 Μαρτίου

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Frederick θα φιλοξενήσει τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF), κ. Stephen Cotton, για μια διάλεξη σχετικά με την Ομοσπονδία και τον ρόλο της στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου, από τις 18:15 μέχρι τις 19:45, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό.

Στο επίκεντρο της διάλεξης θα βρεθεί η σημασία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος για τους εργαζόμενους στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Συγκεκριμένα, ο ομιλητής θα αναφερθεί στην ιστορία και την αποστολή της ITF, μιας παγκόσμιας συνδικαλιστικής ομοσπονδίας αποτελούμενης από 670 συνδικάτα που εκπροσωπούν περισσότερους/ες από 18 εκατομμύρια εργαζόμενους/ες στις μεταφορές, σε 150 χώρες, στους τομείς των θαλάσσιων, λιμενικών, αερομεταφορών, οδικών, σιδηροδρομικών και αστικών μεταφορών. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων και η βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, που συναποτελούν τη ζωτική πηγή της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς συνδέουν τις αλυσίδες εφοδιασμού, τις παγκόσμιες αγορές και κοινωνίες. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η διάλεξη, την οποία συνδιοργανώνουν το Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου, θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Ο Stephen Cotton είναι ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF). Εξελέγη στη θέση του Γ.Γ. κατά το 43ο Συνέδριο ITF στη Σόφια της Βουλγαρίας το 2014 και επανεξελέγη κατά το 44ο Συνέδριο ITF στη Σιγκαπούρη, το 2018. Το 2021, διορίστηκε από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, μιας πρωτοβουλίας που απαρτίζεται από δέκα αρχές για υπεύθυνη εταιρική διακυβέρνηση στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κοινωνικών προτύπων, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς. 

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση