ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δήμαρχος Δερύνειας: Δεν αλλάζουν κλάδο ή σχολείο οι μαθητές του Λυκείου

Πρόκειται για ακριτική περιοχή και δεν ισχύει ο κανονισμός του Υπουργείου, διευκρίνισε ο Άντρος Καραγιάννης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διαβεβαιώσεις από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Γραφείο Προγραμματισμού του Υπουργείου Παιδείας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν κλάδο, τμήμα ή σχολείο οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας-Σωτήρας, έλαβε ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» για το ζήτημα που προέκυψε με τους μαθητές του κλασσικού κλάδου και του κλάδου ξένων γλωσσών, οι οποίοι καλούνται να μετακινηθούν λόγω μικρών τμημάτων, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις που έλαβε και επανέλθει το θέμα τότε θα υπάρξει έντονη αντίδραση.

Αναφορές για οικονομικός στραγγαλισμό του Πανεπιστημίου και σενάριο ακύρωσης της Σχολής στην Πάφο.

Όπως εξήγησε, το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκε από γονείς μαθητών που φοιτούν στην πρώτη και δευτέρα τάξη του συγκεκριμένου Λυκείου, ότι οι σύμβουλοι εκπαίδευσης τους γνωστοποίησαν ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα παιδιά τους πιθανόν να αλλάξουν κλάδο, τμήμα ή σχολείο, επειδή τα παιδιά είναι λίγα και μπορεί να μην δημιουργηθεί τμήμα από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ο κ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ακριτική περιοχή και δεν ισχύει ο κανονισμός του Υπουργείου βάσει του οποίου αν δεν συμπληρωθεί συγκεκριμένος αριθμός παιδιών σε κάθε τμήμα/κλάδο τότε δεν μπορεί να δημιουργηθεί. Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι σύμβουλοι εκπαίδευσης του σχολείου φαίνεται να ενήργησαν από μόνοι τους, καθότι δεν είχαν στα χέρια τους γραπτή απόφαση από το Υπουργείο. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση