ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έργα φοιτητών σε δημοπρασία για παιδιά με καρκίνο

Δελτίο Τύπου

«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά με καρκίνο που νοσηλεύονται στην ογκολογική μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου;». Η ερώτηση ήρθε από έναν φοιτητή του προγράμματος «Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων» του Frederick Institute of Technology, και η συζήτηση με την υπόλοιπη ομάδα έδωσε την απάντηση.

Επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες που απέκτησαν κατά τις σπουδές τους, οι φοιτητές κατασκεύασαν 13 γλυπτά από μέταλλο, στο πλαίσιο του μαθήματος Ειδικών Συγκολλήσεων, με σκοπό να πωληθούν σε δημοπρασία και όλα τα έσοδα να διατεθούν για την οικονομική στήριξη παιδιών με καρκίνο. Οι φοιτητές εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση του κ. Σίμου Μαρκιτανή, μέλους του ακαδημαϊκού προσωπικού του Frederick Institute of Technology, ο οποίος είχε και την ιδέα της έκθεσης.

Η έκθεση και δημοπρασία των έργων θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δήμου Λευκωσίας με τίτλο «Λευκωσία, ένα μωσαϊκό πολιτισμών», στη Λεωφόρο Μακαρίου, από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Για την κατασκευή των έργων χρησιμοποιήθηκαν κυρίως παλιά μέταλλα στο πλαίσιο της προσπάθειας ανακύκλωσης και επανάχρησης, και βαφές που διασφαλίζουν την ανθεκτικότητά τους. Δείτε όλα τα έργα εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση