ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:01
 

Ερωτήματα ΑΚίΔΑ και εισηγήσεις σχετικά με την κάρτα εισόδου/εξόδου στα σχολεία

Η ΑΚίΔΑ ζητά όπως η Γραμματεία της ΠΟΕΔ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να τα καλεί να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σειρά ερωτημάτων σχετικά με την κάρτα εισόδου και εξόδου από το σχολείο θέτει η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΑΚίΔΑ, εκφράζοντας την άποψη ότι η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Παιδείας «είναι μέρος της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής για άκριτη επιβάρυνση του έργου του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του, μη ορθολογιστικής διαχείρισης των καίριων προβλημάτων της καθημερινότητας και στοχευμένης αποσταθεροποίησης και απορρύθμισης της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου». 

Η διαδικασία ελέγχου εισόδου και εξόδου των μαθητών και μαθητριών κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, μέσω της εισαγωγής του θεσμού της κάρτας εισόδου/εξόδου, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, πρέπει να εφαρμοστεί στα σχολεία το αργότερο μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης Χρίστου  Χατζηαθανασίου προς τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων, Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων.

Η ΑΚίΔΑ θέτει θέματα εγκυρότητας της κάρτας, κόστους και από που θα καλυφθεί, επιφόρτισης με νέα καθήκοντα των Γραμματέων των Δημοτικών Σχολείων, των Υπεύθυνων Τμημάτων «που τον απαξίωσαν» και των Διευθυντών, ενώ αναφέρει ότι στους νηπιαγωγούς δεν προσφέρεται διοικητική υποστήριξη.
 
Η ΑΚίΔΑ ζητά όπως η Γραμματεία της ΠΟΕΔ άμεσα να εκδώσει ανακοίνωση τόσο δημόσια όσο και προς τα Μέλη της, με την οποία να τα καλεί να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας, μέχρι που το ζήτημα να εξαντληθεί σε πλαίσιο θεσμικής διαβούλευσης. Αυτό, σημειώνει, πρέπει να γίνει με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Επίσης, ζητά όπως η Γραμματεία της ΠΟΕΔ καλέσει άμεσα σε συνάντηση την ηγεσία των οργανωμένων γονιών τόσο της Δημοτικής όσο και της Προδημοτικής, να εξηγήσει τη θέση της αλλά και τη συνολική «προβληματική κατάσταση, που επικρατεί και εντείνεται στα σχολεία εξαιτίας της στάσης του ΥΠΠ» και να προχωρήσουν από κοινού σε μορφοποίηση ορθολογιστικών προτάσεων και ενεργειών πίεσης προς το ΥΠΠ για να τις εφαρμόσει.
Για αντιμετώπιση της γενικότερης κατάστασης η ΑΚίΔΑ επαναλαμβάνει, όπως αναφέρει τη θέση της για άμεση σύγκληση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ για συζήτηση των εξελίξεων από την 1η Μαρτίου 2018 μέχρι σήμερα και σχεδιασμού πλαισίου δράσης, για ενημερωτικές επαρχιακές συγκεντρώσεις μελών της ΠΟΕΔ και παρουσίαση από την ηγεσία της ΠΟΕΔ της προετοιμασίας της για συζήτηση των κρίσιμων θεμάτων, τα οποία συνιστούν νέο περιβάλλον εργασίας για κάθε δάσκαλο, νηπιαγωγό και ειδικό εκπαιδευτικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X