ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:12
 

ΕΤΕΚ: Τι να προσέξουν οι φοιτητές όταν επιλέγουν μαθήματα στη Βρετανία

Πτυχία του Ηνωμένου Βασιλείου με βαθμό “Pass” και “Ordinary” δεν γίνονται αποδεκτά για σκοπούς εγγραφής στο Μητρώο Μελών του ΕΤΕΚ.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το ΕΤΕΚ καλεί τους υποψήφιους φοιτητές που προτίθενται να επιλέξουν το Ηνωμένο Βασίλειο για τις σπουδές τους στην Πολιτική Μηχανική, περιλαμβανομένης της Μηχανικής Τοπίου, να είναι προσεκτικοί κατά την επιλογή των μαθημάτων τους.

Με βάση τα κριτήρια και πλαίσιο εγγραφής στο Μητρώο Μελών του κλάδου Πολιτικής Μηχανικής περιλαμβανομένης της Μηχανικής Τοπίου του ΕΤΕΚ, πτυχίο ή δίπλωμα πανεπιστημίου ή άλλο ισοδύναμο προσόν είναι δυνατό να αναγνωριστεί για σκοπούς του Νόμου του ΕΤΕΚ εφόσον έχει αποκτηθεί μετά από φοίτηση σε αναγνωρισμένο στη χώρα λειτουργίας του πανεπιστημιακό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης μετά από πλήρη φοίτηση διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων ετών και στην περίπτωση που προηγείται μεταλυκειακή φοίτηση ανώτερου επιπέδου τουλάχιστον δύο ετών σε πανεπιστημιακό επίπεδο και είναι αναγνωρισμένο για σκοπούς άσκησης του αντίστοιχου επαγγέλματος από τη χώρα έκδοσης του.

Ο κάτοχος του κατά τη διάρκεια της φοίτησης για απόκτηση του έχει παρακολουθήσει επιτυχώς μαθήματα βασικής μηχανικής και έχει επιτύχει σε τουλάχιστον οκτώ (8) χρονιαία ή σε δεκαέξι (16) εξαμηνιαία μαθήματα του βασικού κύκλου σπουδών του κλάδου που αιτείται εγγραφή.

Σημειώνει επίσης ότι τα πτυχία Πολιτικής Μηχανικής που γίνονται δεκτά είναι εκείνα που αναγνωρίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Engineering Council/Institution of Civil Engineers (ICE), σε επίπεδο Chartered Engineer. Η εγγραφή στο ΕΤΕΚ είναι δηλαδή εφικτή είτε με απόκτηση του τίτλου σπουδών “Master of Engineering (M.Eng.)”, Πολιτικής Μηχανικής, είτε με απόκτηση τίτλου σπουδών “Bachelor of Engineering (B.Eng.) Hons” και κατάλληλο “Μaster of Science (M.Sc.)”, Πολιτικής Μηχανικής, για σκοπούς ικανοποίησης της απαίτησης για πρόσθετη εκπαίδευση ενός έτους (Matching Section / Further Learning) για σκοπούς αναγνώρισης από το Engineering Council σε επίπεδο Chartered Engineer.

Διευκρινίζεται πως, πτυχία του Ηνωμένου Βασιλείου με βαθμό “Pass” και “Ordinary” δεν γίνονται αποδεκτά για σκοπούς εγγραφής στο Μητρώο Μελών του ΕΤΕΚ.

Τέλος σημειώνει ότι για εντοπισμό τέτοιων προγραμμάτων σπουδών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Engineering Council (www.engc.org.uk).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X