ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετοιμάζονται νομοσχέδια για εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση

Αναλήφθηκε από την Κυβέρνηση δέσμευση ότι θα προχωρήσει στη διεργασία ψηφιοποίησης της εγγραφής των μαθητών, είπε ο κ. Χατζηγιάννης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζεται η μέθοδος και η διαδικασία της εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης, με βάση την ενημέρωση της οποίας έτυχε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας από τον αρμόδιο Υπουργό Πρόδρομο Προδρόμου, που επίσης ενημέρωσε την Επιτροπή ότι νομοσχέδιο ετοιμάζεται και για τη ρύθμιση του τομέα του πολιτισμού και τη σύσταση αρχείου καλλιτεχνών.

Στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, που συνήλθε την Τρίτη με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας με αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου του, εκπρόσωποι της ηγεσίας της ΚΟΠ και ο Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης δήλωσε στο ΚΥΠΕ σε ό,τι αφορά την ενημέρωση της Επιτροπής από τον Υφυπουργό Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ότι έγινε παρουσίαση από μέρους του για τον τομέα της ψηφιοποίησης των σχολείων και υποβλήθηκαν ερωτήσεις και εισηγήσεις από τα μέλη της Επιτροπής.

Πρόσθεσε ότι λέχθηκαν αρκετά και θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μελέτη με ολοκληρωμένη στρατηγική για την ψηφιοποίηση στον τομέα της Εκπαίδευσης, επειδή πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα σύγχρονο ψηφιοποιημένο σχολείο που να λειτουργεί όπως λειτουργούν τα ιδιωτικά σχολεία και στα πρότυπα με τα οποία λειτουργούν τα σχολεία στην Ευρώπη και θα έχει σκοπό να περνούν όλα μέσα από ψηφιοποίηση.

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι αναλήφθηκε από την Κυβέρνηση δέσμευση ότι θα προχωρήσει στη διεργασία ψηφιοποίησης της εγγραφής των μαθητών, και η Επιτροπή Παιδείας ζήτησε αυτό να γίνει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόσθεσε πως δεν αναλήφθηκε δέσμευση από κυβερνητικής πλευράς ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν, ωστόσο παρατήρησε πως έγινε πάρα πολύ δουλειά.

Ανέφερε, περαιτέρω, ότι ο Υπουργός Παιδείας θα καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζεται η διαδικασία της εξ΄αποστάσεως διδασκαλίας – εκπαίδευσης, κατά τρόπο που να μην υπάρχουν πλέον ανοικτά ερωτήματα σε σχέση που εκφράστηκαν κατά καιρούς από διάφορους φορείς, είτε για σκοπούς προσωπικών δεδομένων, είτε για άλλα θέματα.

Ερωτηθείς αν έγινε συζήτηση για προγραμματισμό στο ενδεχόμενο νέας έξαρσης σε εξάπλωση του κορωνοϊού το φθινόπωρο, ο κ. Χατζηγιάννης απάντησε αρνητικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι ο Υπουργός Παιδείας παρουσίασε στην Επιτροπή την επιτυχημένη επάνοδο στα σχολεία της Γ’ Λυκείου, σημείωσε το υψηλό ποσοστό συμμετοχής και δέχθηκε την κριτική αναφορικά με την καθαριότητα των σχολείων. Επί του θέματος, ο κ. Χατζηγιάννης παρατήρησε ότι η κριτική για την καθαριότητα στρέφεται κατά του προσωπικού και κατά κύριο λόγο ήταν ατεκμηρίωτες αναφορές και αντικείμενο μικρής πολιτικής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας είπε πως κατά τη τηλεδιάσκεψη έγινε έντονη αναφορά στις εγκυκλίους που εκδίδουν οι διάφορες εκπαιδευτικές και άλλες οργανώσεις, οι οποίες, συνέχισε είναι καταδικαστέες.

Σημείωσε ότι δεν μπορεί να εκδίδει εγκύκλιο η ΠΟΕΔ ή η ΟΕΛΜΕΚ και να δίνει οδηγίες για ότι πρέπει να κάνουν ή όχι τα μέλη τους.

Αναφορικά με τη συζήτηση για τον Πολιτισμό, που επίσης τέθηκε στην τηλεδιάσκεψη, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει μητρώο καλλιτεχνών και ενημερώθηκε η Επιτροπή Παιδείας ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα ρυθμίζει τις πτυχές του πολιτισμού.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας είπε ότι ασκήθηκε κριτική και διατυπώθηκε η θέση ότι το επίδομα των 900 ευρώ δεν είναι αρκετό και ο Υπουργός Παιδείας επανέλαβε τη θέση πως ως έχουν σήμερα τα δεδομένα δεν μπορεί να διαπιστωθεί ποιος είναι καλλιτέχνης, πού εργάζεται και πώς.

«Ως έχει η κατάσταση σήμερα, όποιος δηλώσει καλλιτέχνης, είναι», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου, για τα οποία έτυχε ενημέρωσης η Επιτροπή Παιδείας, ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως η ΚΟΠ ανέφερε ότι θα υιοθετήσει το πρωτόκολλο υγείας που έχει υιοθετήσει η αντίστοιχη ομοσπονδία της Γερμανίας. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Παιδείας ενημερώθηκε περαιτέρω ότι δεν έχουν καθοριστεί ημερομηνίες για επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς είναι απόφαση την οποία θα λάβει η ΚΟΠ.

Διευκρίνισε πως στο θέμα υπάρχει και η εμπλοκή της Κυβέρνησης, καθώς η Κυβέρνηση θα αποφασίσει αν με τη χαλάρωση μέτρων θα επιτραπούν ομαδικά αθλήματα και την συμμετοχή σε αυτά και υπό αυτό το πρίσμα η ΚΟΠ θα πάρει απόφαση κατά πόσον θα συνεχίσει ή όχι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση