ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:49
 

Κρίνεται το μέλλον των Τετραμήνων

Κλειδί στην όλη υπόθεση θα αποτελέσει η στάση του ΑΚΕΛ

Newsroom K

Συνέρχεται αύριο Τετάρτη (10/07) η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το πολύκροτο θέμα των τετραμήνων. Προ του φάσματος αδιεξόδου, και με την αναστολή των εργασιών της Βουλής σε λιγότερο από δυο εβδομάδες, κατατίθεται συμβιβαστική πρόταση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ, και μέλος της επιτροπής Πανίκο Λεωνίδου.

Ο ίδιος μάλιστα βρέθηκε καλεσμένος στην ραδιοφωνική συχνότητα του Τρίτου προγράμματος του ΡΙΚ, όπου και έδωσε το στίγμα της δικής του εναλλακτικής πρότασης. Ερωτηθείς κατά πόσο η πρόταση αυτή αποτελεί κατάργηση ή τροποποίηση της φιλοσοφίας περί εξετάσεων τετραμήνων, απάντησε πως «βασίζεται στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για διατήρηση του θεσμού των τετράμηνών. Κατά την άποψη μας προτείνουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση αξιολόγησης του μαθητή. Οι εξετάσεις ή τα διαγωνίσματα, ή όποιες άλλες μορφές εναλλακτικές προτείνουμε, αποτελούν ένα σύνολο»

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μάλιστα, η πρόταση αυτή που θα καταθέσει το ΔΗΚΟ έχει σταλεί από την Τρίτη (08/07) και σε οργανωμένα σύνολα τα οποία θα παραστούν στην αυριανή συνεδρία της επιτροπής. Κατά τον κ.Λεωνίδου, η τροποποιητική πρόταση που θα κατατεθεί, αντιμετωπίζεται θετικά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «οι επαφές που έχω κάνει όλες αυτές τι μέρες και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, είχαν ως αποκορύφωμα να ετοιμαστεί ένα τελικό προσχέδιο χθες. Υπάρχει μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση που φαίνεται να αποκτά δυναμική και αποδοχή από σχεδόν όλες τις δυνάμεις».

Σημειωτέον πως το ΑΚΕΛ μέσω δικής του πρότασης, πρότεινε την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου, αλλά σύμφωνα με τον κ.Λεωνίδου «ακόμη και το ΑΚΕΛ που είχε υποβάλει δική του πρόταση για κατάργηση, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο διάλογο. Έχουμε συζητήσει με συναδέλφους του ΑΚΕΛ για να βρούμε μια κοινή συνισταμένη».

Σημειωτέον πως το ΑΚΕΛ μέσω δικής του πρότασης, πρότεινε την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου

Στην ραδιοφωνική συχνότητα του Τρίτου προγράμματος του ΡΙΚ, κλήθηκε να τοποθετηθεί από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας. Παραδέχθηκε πως στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, παρέλαβαν τις προτάσεις του κ.Λεωνίδου τις οποίες «όπως τις έχουμε δει, δεν μιλούν για εξετάσεις αλλά για ενιαία διαγωνίσματα. Είναι μια διαφορετική πρόταση. Θα την ακούσουμε αύριο και δεν αποκλείεται να συνέλθουν τα συλλογικά όργανα της ΟΕΛΜΕΚ για να τοποθετηθούν».

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί στην επιτροπή και έχει τη φιλοσοφία των εξετάσεων τετραμήνων, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς σύμφωνα με την απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων τη ΟΕΛΜΕΚ «τασσόμαστε ανεπιφύλακτα ενάντια σε όποια πρόταση εμπεριέχει μέσα τη φιλοσοφία των εξετάσεων στο τέλος κάθε τετραμήνου».

Από την πλευρά τους οι Οργανωμένοι Γονείς μέσω ανακοίνωσης, δήλωσαν πως η πρόταση Λεωνίδου θα είναι το αντικείμενο συζήτησης σε απογευματινή (18:00) συνεδρία την Τρίτη (09/07). Η Συνομοσπονδία Γονέων θα παραστεί στην αυριανή συνεδρία της επιτροπής, όπου ενδιαφέρον έχει και η στάση της έναντι της ΟΕΛΜΕΚ. Ο Κώστας Χατζησάββας αναφορικά με την διορία που έδωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κυριάκος Νικηφόρου για την ανάγκη επίσημης τοποθέτησης στο θέμα των κατ'ισχυρισμόν προσβλητικών χαρακτηρισμών από τον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ πρός τους γονείς, δήλωσε πως «αυτό το θέμα θα το μελετήσουμε. Δεν είχαμε την πολυτέλεια χρόνου να δούμε την επιστολή του αγαπητού κ.Νικηφόρου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X