ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μετά το Πάσχα οι συζητήσεις ΥΠΠΑΝ - ΟΕΛΜΕΚ για τις εξετάσεις τετραμήνων και Παγκύπριες

Θα γίνει τηλεδιάσκεψη, νοουμένου ότι ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, θα είναι καλά.

ΚΥΠΕ

Θέματα που αφορούν το πρωτόκολλο για τις τελικές εξετάσεις και των τετραμήνων και των Παγκυπρίων Εξετάσεων, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν μετά το Πάσχα, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου και η ΟΕΛΜΕΚ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συζήτηση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, νοουμένου ότι ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, θα είναι καλά.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου είπε ότι το πρώτο θέμα που θα συζητήσουν την Τρίτη είναι το πρωτόκολλο για τις εξετάσεις, τις τελικές εξετάσεις και των τετραμήνων και των Παγκυπρίων Εξετάσεων.

«Θα τα βάλουμε όλα κάτω. Να μας πει ποιοι είναι οι χώροι αναφοράς, πώς θα γίνει, τι έκανε με τους στοχευμένους εμβολιασμούς για τους εκπαιδευτικούς, εκείνους που θα επιτηρούν έστω και εξ αποστάσεως τα παιδιά τα οποία είτε είναι κρούσματα είτε απλά επαφές. Όλα αυτά τα πράγματα θα τα βάλουμε κάτω και παράλληλα θα συζητήσουμε και το θέμα εκείνο που είπε για τις εξετάσεις τετραμήνων, δηλαδή να μετατραπούν και σε εξετάσεις εισαγωγικές και να καταργηθούν οι εισαγωγικές. Να μας πει αναλυτικά ποια είναι τα δεδομένα του», πρόσθεσε.

Όπως είπε, επιπρόσθετα, γενικά θα δουν και το προγραμματισμό της νέας χρονιάς, διότι άλλες φορές αυτός ο προγραμματισμός, ξεκινούσε από τον Γενάρη και ως τον Μάρτη ήταν έτοιμοι.

«Τώρα επειδή ακόμα ως το τέλος του Μάη θα γίνονται προαγωγές, οι μεταθέσεις θα γίνουν Ιούνιο, η πρώτη σειρά. Άρα, θα έχουμε καθυστερήσεις. Τι γίνεται με εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά διορισμούς, επιθεωρητές;. Όλα αυτά είναι τα θέματα που θα δούμε την Τρίτη», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν τα σχολεία θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, ο κ. Πολυβίου είπε ότι αυτό θα το δουν μετά τις γιορτές του Πάσχα.

«Ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα. Αν συνεχίσουν τα κρούσματα, αντιλαμβάνομαι, και είναι έτσι ψηλά και η κατάσταση είναι τραγική, δεν αποκλείεται να παραταθεί καμία εβδομάδα, αλλά να αναμένουμε μετά το Πάσχα», πρόσθεσε.

Συνταξιοδοτικό

Όσον αφορά το Συνταξιοδοτικό , ο κ. Πολυβίου είπε ότι αναμένουν εντός των ημερών, την τελική πρόταση.

«Είχα μιλήσει την περασμένη Πέμπτη με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, τον κ. Παντελή, και μου είπε ότι εντός των ημερών θα μας δώσει και την απάντηση του στην επιστολή που του στείλαμε εμείς, που του βάζαμε κάποιους όρους και παράλληλα, θα μας δώσει και το τελικό αντίγραφο της συμφωνίας που θα το δούμε για να υπογραφεί να πάει στο Υπουργικό», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση