ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετά τους δασκάλους απεργούν και οι καθηγητές

Με μονόωρη στάση απεργίας στις 25 Σεπτεμβρίου απαντούν στην εγκύκλιο για τα τετράμηνα

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Τον δρόμο της ΠΟΕΔ αποφάσισε να ακολουθήσει κατά τη συνεδρία της Δευτέρας (16/09) και η Οργάνωση των Καθηγητών Μέση Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ). Με βασικό θέμα συζήτησης τα τετράμηνα αλλά και επιπλέον ζητήματα που απασχολούν την Οργάνωση, αποφασίστηκε ως πρώτο μέτρο η μονόωρη στάση εργασίας στις 25 Σεπτεμβρίου.

Όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, η εφαρμογή του θεσμού των τετραμήνων στην Α’Λυκείου δεν αντιμετωπίστηκε με θετικό μάτι από την ΟΕΛΜΕΚ, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με εμφατικό τρόπο και στη συνεδρία της Δευτέρας. Βασικό σημείο τριβής η εγκύκλιος που απέστειλε το Υπουργείο στα σχολεία ημερομηνίας 02/09, και με την οποία καθορίζονται τόσο τα χρονικά πλαίσια εφαρμογής του μέτρου, όσο και ποσοτικές μετρήσεις των επί μέρους διατάξεων. Από τα σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών είχε προκύψει έντονη συζήτηση και προβληματισμοί από καθηγητές.

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της ΟΕΛΜΕΚ η οποία εκτός απροόπτου θα προκύψει την Τρίτη (17/09), σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Οργάνωση δεν αποσύρει τα εξαγγελθέντα απεργιακά μέτρα του Δεκεμβρίου, που θέλουν τις μέρες διεξαγωγής των εξετάσεων τετραμήνων, να πραγματοποιείται απεργία. Πέραν αυτού, η ΟΕΛΜΕΚ αναμένεται να καλέσει τα μέλη να απέχουν από τη διαδικασία ενδιαφέροντος για συμμετοχή ως θεματοθέτες στις εξετάσεις τετραμήνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση