ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παγκύπριες: Η πρωτεύσασα «αποκαλύπτει» το «μυστικό» της πρωτιάς

Η ψηφιακή εποχή ανοίγει προοπτικές στην εκπαίδευση, λέει η Παναγιώτα Ευσταθίου

ΚΥΠΕ

Η ψηφιακή εποχή, η οποία πήρε «σάρκα και οστά» με την πανδημία, ανοίγει προοπτικές αξιοποίησης νέων εκπαιδευτικών μέσων «και µας προσκαλεί να καταστήσουμε μέρος της ζωής µας, τη συνεχή, ανοιχτή, χωρίς φραγμούς μάθηση, είπε η Παναγιώτα Ευσταθίου, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτεύσαντες και πρωτεύσασες των Παγκύπριων Εξετάσεων 2021, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, η Υπηρεσία Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου επικοινώνησε με την Παναγιώτα για να τη συγχαρεί για την επιτυχία της και να την καλωσορίσει στο Πανεπιστήμιό, ζητώντας της, ταυτόχρονα, να πει λίγα λόγια για την ίδια.

Η Παναγιώτα Ευσταθίου «αποκαλύπτει» το «μυστικό» της πρωτιάς της στις εξετάσεις και πώς κατάφερε να παραμείνει προσηλωμένη στον στόχο της, κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης μαθητικής - και όχι μόνο - χρονιάς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και τον λόγο που επέλεξε να σπουδάσει στο ΤΕΠΑΚ.

Αναφορικά με το μυστικό της πρωτιάς της στις Παγκύπριες Εξετάσεις, η Παναγιώτα Ευσταθίου ανέφερε ότι είναι το μεθοδικό διάβασμα σε όλες τις τάξεις του σχολείου, η επιμονή, η στοχοπροσήλωση, η σκληρή δουλειά, η οργάνωση του χρόνου, η καλή ψυχολογία, η θετικότητα και αισιοδοξία, η οποία προέρχεται και από την αμέριστη συμπαράσταση που είχα από το οικογενειακό μου περιβάλλον.

«Παράλληλα, η βοήθεια και η υποστηρικτική στάση αρκετών καθηγητών/τριών», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το πως κατάφερε να μείνει προσηλωμένη στον στόχο της εν μέσω πανδημίας, η Παναγιώτα Ευσταθίου είπε ότι «το να παραμείνω προσηλωμένη στον στόχο μου τη φετινή χρονιά απαιτούσε επιπρόσθετες ψυχικές αντοχές, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που όλοι έχουμε βιώσει λόγω της πανδημίας».

«Ο εγκλεισμός, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία, η χρήση μάσκας και η σχολαστική τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, σίγουρα μου έχουν προκαλέσει πρωτόγνωρα και ανάμεικτα συναισθήματα, δημιουργώντας μια ψυχολογική επιβάρυνση στην καθημερινότητά μου. Αναγκαστικά, είχα ενεργοποιήσει προσωπικούς μηχανισμούς προσαρμογής και σε αυτό είχε συμβάλει το υποστηρικτικό οικογενειακό μου περιβάλλον», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό όμως, συνέχισε, πέραν των δυσκολιών, «θεωρώ ότι οι αντίξοες αυτές συνθήκες μάς έδωσαν την ευκαιρία να αναπτύξουμε δεξιότητες, να αναζητήσουμε τα θετικά στοιχεία και να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας δημιουργικά και ευχάριστα, πάντοτε με σωστή ιεράρχηση των στόχων μας».

«Η ψηφιακή εποχή, η οποία πήρε ‘σάρκα και οστά’ με την πανδημία, ανοίγει προοπτικές αξιοποίησης νέων εκπαιδευτικών µέσων και µας προσκαλεί να καταστήσουµε µέρος της ζωής µας, τη συνεχή, ανοιχτή, χωρίς φραγµούς µάθηση», σημείωσε.

Ως προς τον λόγο που επέλεξε το ΤΕΠΑΚ, η Παναγιώτα Ευσταθίου ανέφερε ότι επέλεξε να σπουδάσει στο ΤΕΠΑΚ γιατί είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο, με μεγάλο κύρος, ένα από τα πιο αξιόλογα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου, το οποίο βρίσκεται στην πόλη της, κάτι που το καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό.

«Φυσικά, το πιο σημαντικό είναι ότι προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών που με ενδιαφέρει και αυτό είναι το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, εστιάζοντας στη Διαχείριση πληροφορίας και στη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών», πρόσθεσε.

Η Παναγιώτα Ευσταθίου ανέφερε, παράλληλα, ότι οι Παγκύπριες εξετάσεις σίγουρα ενέχουν ένα μεγάλο ψυχολογικό φορτίο για τον/την κάθε υποψήφιο/φια.

«Η καλή προετοιμασία, η οργάνωση της ημερήσιας ύλης, η διατήρηση καθημερινής ρουτίνας, η ισορροπημένη διατροφή και η σωματική άσκηση, τα μικρά διαλείμματα, η πίστη και η θετική σκέψη περιορίζουν το άγχος και σου δίνουν ώθηση για να συνεχίσεις την προσπάθεια», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση