ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόσοι μαθητές εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό τον Αύγουστο

Είναι μια εξέλιξη η οποία προβληματίζει την Ομάδα Ιχνηλάτησης καθώς ξεκινά σε λίγες μέρες η νέα σχολική χρονιά

Του Μάριου Χριστοφή

Περίπου 1500 μαθητές εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό την περίοδο 05-28 Αυγούστου, όπως ανέφερε στην «Κ» ο Υπεύθυνος της Ομάδας Ιχνηλάτησης Επαφών Βαλεντίνος Σιλβέστρος.

Είναι μια εξέλιξη η οποία προβληματίζει την Ομάδα Ιχνηλάτησης καθώς σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, με τον κ. Σιλβέστρο να λέει χαρακτηριστικά «Φανταστείτε όλοι αυτοί να ήταν στα σχολεία».

Μειώθηκαν τα κρούσματα τον Αύγουστο

Αναφορικά με τα συνολικά κρούσματα ο Υπεύθυνος της Ομάδας Ιχνηλάτησης τόνισε πως τον Αύγουστο παρατηρείται μείωση τόσο στα περιστατικά όσο και στις αλυσίδες μετάδοσης συγκριτικά με τον Ιούλιο, ωστόσο αναμένουμε το άνοιγμα των σχολείων.

Σημειώνεται από το σύνολο των κρουσμάτων για τον μήνα Αύγουστο το 80% ήταν ανεμβολίαστο.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για δήλωση επαφών

Ο κ. Σιλβέστρος δήλωσε πως εντάχθηκε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία το άτομο που είναι θετικό στον ιό μπορεί να δηλώσει τα στοιχεία του και τις επαφές του, χωρίς να μεσολαβεί το τμήμα Ιχνηλάτησης.

Συνεχίζοντας, είπε ότι μόλις δηλωθούν οι επαφές, στέλνονται αυτόματα στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας για προγραμματισμό των τεστ.

Όπως εξήγησε ο κ. Σιλβέστρος το εργαστήριο που κατέχει τα στοιχεία του κρούσματος, τα στέλνει στην ομάδα Ιχνηλάτησης η οποία με τη σειρά της στέλνει μήνυμα στο κινητό του με ένα κωδικό για να συνδεθεί στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Ο Υπεύθυνος της Ομάδας Ιχνηλάτησης διευκρίνισε πως για κάθε περίπτωση ο κωδικός είναι διαφορετικός. 

Ο νέος αυτός τρόπος έχει σαν αποτέλεσμα να δηλωθούν γρήγορα οι επαφές των περιστατικών, αφού σύμφωνα με τον κ. Σιλβέστρο σε περίπτωση που εντοπιστούν 1000 κρούσματα να μη υπάρχει καθυστέρηση στην επικοινωνία των ατόμων που δηλώθηκαν ως επαφές. 

Περίπου το 60% των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό άρχισε να το εφαρμόζει, επεσήμανε ο Υπεύθυνος της Ομάδας Ιχνηλάτησης, αναφέροντας πως οι περισσότεροι είναι νεαροί. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μάριου Χριστοφή

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση