ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου: Το σχολείο θα μεριμνήσει ώστε να μην θυματοποιηθεί κανένα παιδί

Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι δίνονται σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς το σχολείο θα εκπληρώσει την υποχρέωση του σε οποιοδήποτε παιδί χρειαστεί να μείνει σπίτι

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το σχολείο θα μεριμνήσει ούτως ώστε να μη θυματοποιηθεί όποιο παιδί τυχόν ασθενήσει ή τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για σκοπούς προστασίας, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου την Τρίτη.

Ο κ. Προδρόμου, ανέφερε ότι διακρίνονται τρεις περιπτώσεις, με διαφορετικές λύσεις αναλόγως της εκπαιδευτικής βαθμίδας, με συνδυασμό πάντοτε ασύγχρονης και σύγχρονης εκπαίδευσης, με εξ αποστάσεως διδασκαλία. Υπάρχουν, όπως είπε, διαφορετικές λύσεις εάν βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και άρα απουσιάζουν από την τάξη μερικά παιδιά και διαφορετικές λύσεις εάν απουσιάζει ένα ολόκληρο τμήμα.

Διευκρίνισε ότι δίνονται σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες στα σχολεία για το πώς θα πρέπει να ενεργήσουν και για το πώς το σχολείο θα εκπληρώσει την υποχρέωση του σε οποιοδήποτε παιδί χρειαστεί να μείνει στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, υπάρχουν οδηγίες για την αξιοποίηση έτοιμων βιντεογραφημένων μαθημάτων από την ψηφιακή τράπεζα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, μετά από συμφωνία που έχουμε κάνει με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Υπάρχει, όπως είπε, ένα πολύ μεγάλο απόθεμα και θα χρησιμοποιείται εκεί όπου έχει αξιολογηθεί από το ΥΠΠΑΝ και συμπίπτει με το Αναλυτικό Πρόγραμμα. Καλύπτεται έτσι ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος.

Πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων εκπαιδευτικού περιεχομένου από το ΥΠΠΑΝ, κυρίως για την Προδημοτική και τον Α’ κύκλο της Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ΥΠΠΑΝ, ανέφερε, συνεχίζεται η αναβάθμιση της σύνδεσης στο διαδίκτυο για όλα τα σχολεία την οποία μας εξασφαλίζει η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ). Πολλά σχολεία, σημείωσε, είναι ήδη έτοιμα. Για σκοπούς επιτάχυνσης της διαδικασίας έχει γίνει συμφωνία και ανατέθηκε στην ΑΤΗΚ και το έργο της προσαρμογής της εσωτερικής δικτύωσης, διότι διαφορετικά την ευθύνη για το εσωτερικό δίκτυο θα την είχε ξεχωριστά για κάθε σχολείο η Σχολική Εφορεία και θα ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία.

Έχει γίνει επίσης συμφωνία και το ΥΠΠΑΝ προμηθεύεται συνδρομητικά πακέτα παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο για να διατεθούν, όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά σε όσους μαθητές και μαθήτριες τα χρειάζονται.

Επιπρόσθετα, όπως είπε, συνεχίζεται το πρόγραμμα προμήθειας ηλεκτρονικών συσκευών και -προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα οξύ πρόβλημα διαθεσιμότητας στην αγορά, που παρατηρείται τόσο εδώ όσο και διεθνώς και γίνονται ήδη ενέργειες για να προμηθευτούμε συσκευές κατάλληλες αλλά με ελαφρά διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές.

«Σκοπός είναι όλα τα σχολεία να μπορούν να λειτουργήσουν στον βαθμό που θα χρειαστεί, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι συνεχίζονται, επίσης, τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στην Ηλεκτρονική Εκπαίδευση και τα Ψηφιακά Μέσα σε τρία διαφορετικά επίπεδα.

Ο Υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους εκπαιδευτικούς τυχόν δεν είναι ακόμα αρκετά εξοικειωμένοι ή δεν είχαν την επιμόρφωση που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία να αποταθούν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, ούτως ώστε να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί σε θέση να αξιοποιήσουν τη ψηφιακή τεχνολογία από την οποία αναμένεται να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια και την πληρότητα της διδασκαλίας.

Έκκληση απευθύνεται επίσης στους γονείς/κηδεμόνες ειδικά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου να παραλάβουν τους κωδικούς για ένταξη και συμμετοχή των παιδιών τους στο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Επίσης, θα ήθελα να απευθυνθώ στους γονείς/κηδεμόνες ενημερώνοντάς τους ότι όλοι οι μαθητές και μαθήτριες έχουν παραλάβει κωδικούς για συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση και είναι δική τους ευθύνη να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταχθούν στα προγράμματα εξ αποστάσεως που μπορεί να λειτουργήσουν», είπε.

«Σε αυτό το σημείο ξεκαθαρίζεται ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θεωρείται κανονική εκπαιδευτική διαδικασία και καταγράφονται τυχόν απουσίες και εκεί όπου αυτό εφαρμόζεται οι μαθητές και μαθήτριες αξιολογούνται και για την εξ αποστάσεως διδασκαλία», πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει και το συμπληρωματικό επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα προσφέρεται σε προαιρετική βάση, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, πέραν του Ωρολογίου Προγράμματος, με θεματολογία σε κοινωνικά θέματα και άλλη χρήσιμη επιμόρφωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση