ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ: Συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα και στα Γυμνάσια

Για τα Λύκεια υπάρχει ένας αναβρασμός γιατί προσπαθούν να οργανωθούν και να είναι έτοιμοι από εβδομάδας όταν θα ξεκινήσει η κατ΄οίκον εκπαίδευση, αναφέρει ο κ. Πολυβίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού και στα Γυμνάσια, είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Πολυβίου είπε ότι συνέρχεται σήμερα το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, τα μέτρα που λήφθηκαν, όπως επίσης τις εξελίξεις για το συνταξιοδοτικό.

Σε ερώτηση αν θα έχουν εκ νέου συνάντηση οι οργανώσεις μεταξύ τους αλλά και με το Υπουργείο Οικονομικών, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι αναμένεται να έχουν την άλλη εβδομάδα συνάντηση οι οργανώσεις και πρόσθεσε ότι θα επιδιώξουν να γίνει και συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, αν είναι δυνατόν και με τον Υπουργό Οικονομικών.

Ερωτηθείς αν συμφωνούν με τα μέτρα που έλαβε χθες η Κυβέρνηση όσον αφορά τα σχολεία, ο κ. Πολυβίου είπε ότι υπάρχει αναβρασμός μέσα στα σχολεία και στα Γυμνάσια και στα Λύκεια.

«Στα μεν Γυμνάσια γιατί δυστυχώς συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα και μαθητών και εκπαιδευτικών, και οι συνάδελφοι είναι ανάστατοι. Περίμεναν ότι θα έκλειναν και τα Γυμνάσια και θα γινόταν η κατ΄οίκον εκπαίδευση. Για δε τα Λύκεια υπάρχει ένας αναβρασμός γιατί προσπαθούν να οργανωθούν και να είναι έτοιμοι από εβδομάδας όταν θα ξεκινήσει η κατ΄οίκον εκπαίδευση, διότι δυστυχώς υπάρχουν ακόμα προβλήματα και με τις εγκαταστάσεις των σχολείων και με τα λάπτοπ, που έχει πολλά παιδιά που δεν έχουν, και με τους πεπαλαιωμένος ηλεκτρονικούς υπολογιστές των σχολείων», πρόσθεσε.

Όλα αυτά τα πράγματα, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, είναι προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

«Υπάρχουν επίσης εκκρεμότητες πώς θα δουλέψουν οι καθηγητές που είναι σε τέσσερα, πέντε σχολεία. Αν θα μετακινούνται συνέχεια και να κάνουν το κατ΄οίκον μάθημα από το σχολείο που θα πηγαίνουν ή θα μείνουν στο σχολείο που είναι η έδρα τους και θα δουλέψουν από εκεί. Όλα αυτά ελπίζουμε να ξεκαθαρίσουν για να δούμε τι θα γίνει. Αλλά η κατάσταση είναι και στα Γυμνάσια τώρα τραγική. Από το πρωί, μπορώ να σας πω, πήρα 50 τηλεφωνήματα από συναδέλφους των Γυμνασίων, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στα Γυμνάσια», σημείωσε.

Αναφορικά με τα μέτρα που πάρθηκαν για τα σχολεία, ο κ. Πολυβίου είπε πως όπως είναι τα δεδομένα, η Οργάνωση εξέφρασε τις απόψεις της, περιέγραψε την κατάσταση, «αλλά αντιλαμβάνεστε τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ειδικοί, δεν είναι θέμα διαβούλευσης με την ΟΕΛΜΕΚ αυτό το πράγμα».

«Εμείς παραθέτουμε την πραγματικότητα που επικρατεί μέσα στα σχολεία και οι επιδημιολόγοι και το Υπουργείο Υγείας είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα έχουν επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας για να του θέσουν το θέμα των γυμνασίων, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι την άλλη εβδομάδα μάλλον θα συναντηθούν με τον Υπουργό για να συζητήσουν άλλα θέματα εκτός από την πανδημία, όπως το θέμα της αξιολόγησης, που είναι ένα θέμα που θα ανοίξει τώρα, και των εκπαιδευτικών, και θα ολοκληρωθεί και το θέμα της αξιολόγησης των παιδιών, «και σίγουρα στα πλαίσια αυτά πάντοτε στην επικαιρότητα βρίσκονται όλα αυτά που έχουν σχέση με την πανδημία πριν μπούμε σε άλλα θέματα».

Σε ερώτηση τι θα γίνει με το θέμα των τετραμήνων, ο κ. Πολυβίου είπε ότι για τα τετράμηνα είναι ένα θέμα που θα συζητήσουν στο Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ.

«Εμείς πιστεύουμε ότι όπως η κατάσταση εξελίσσεται θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει δεύτερο πλάνο, δεύτερο σχέδιο για να δούμε τι κάνουμε, διότι θα υπάρξουν προβλήματα, θα δημιουργηθούν μαθητές δύο και τριών ταχυτήτων. Το Υπουργείο σίγουρα ετοιμάζεται και καλά κάνει να είναι έτοιμο, αλλά από την άλλη πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε προσχέδιο Β΄, ώστε αν η κατάσταση ο μη γένοιτο επιδεινωθεί προς το χειρότερο, να μπορέσουμε να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση