ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΣΕΜ: Η πλειοψηφία των σχολείων ενέκρινε το ψήφισμα για τις εξετάσεις

Ενάντια στις τετράμηνες εξετάσεις οι μαθητές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΠΣΕΜ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη αναφορικά με τις Γενικές Συνελεύσεις των Σχολείων, παρατηρεί ότι οι μαθητές απέδειξαν την ωριμότητα και το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει, προσθέτοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων ενέκρινε το ψήφισμα της ΠΣΕΜ ενάντια στις εξετάσεις, προσθέτοντας ότι 'κόντρα στις απειλές για απουσίες και αποβολές, κάποια σχολεία πραγματοποίησαν και 3ωρη αποχή από τα μαθήματα".

Η ΠΣΕΜ εκφράζει την ελπίδα ότι με τις μαζικές συνελεύσεις και τις αποφάσεις που πήραν, το Υπουργείο Παιδείας θα καταθέσει τροποποιητικό νομοσχέδιο στη Βουλή για να ανακληθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο και θα παρακαθίσει σε ένα ουσιαστικό διάλογο για το σχέδιο Αξιολόγησης του μαθητή, δηλώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση το μαθητικό κίνημα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Η ΠΣΕΜ προειδοποιεί μάλιστα ότι "τα σχολεία δεν θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο αν το Υπουργείο επιμείνει στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο".
 
Στην ανακοίνωση η ΠΣΕΜ παραθέτει το ψήφισμα που εγκρίθηκε στις Συνελεύσεις και στο οποίο εκφράζεται διαφωνία με το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή που ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.
 
Η ΠΣΕΜ αναφέρει περαιτέρω πως με το σύστημα που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας οι εξετάσεις ανά τετράμηνο θα μετρούν 40% στον τελικό βαθμό.
 
Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα αναφέρεται πως παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου να συγκαλύψουν τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του σχεδίου που προτείνουν, χρησιμοποιώντας όρους όπως «μεγάλο διαγώνισμα», για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για εξετάσεις.
 
Με την εφαρμογή του σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας χάνονται 24 μέρες από το διδακτικό χρόνο, αλλά η ύλη δεν έχει μειωθεί, ούτε παρουσιάστηκε σχέδιο για μείωση της ύλης, που σημαίνει ότι καθηγητές και μαθητές, θα τρέχουν ακόμη περισσότερο για να καλύψουν την ύλη, συνεχίζει το ψήφισμα.
 
Η ύπαρξη εξεταστικών περιόδων έχει ως αποτέλεσμα την επικέντρωση των καθηγητών και των μαθητών σχεδόν αποκλειστικά στα εξεταζόμενα μαθήματα, δίνοντας λίγη έως καθόλου σημασία στα μη εξεταζόμενα, αναφέρει ακόμα η οργάνωση των μαθητών προσθέτοντας ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ρόλο του σχολείου, που πρέπει να είναι ο χώρος στον οποίο ο μαθητής θα αναπτύσσεται ολόπλευρα για να γίνει άνθρωπος ωφέλιμος για την κοινωνία.
 
Η ΠΣΕΜ διατυπώνει επίσης τη θέση ότι η επικέντρωση στα εξεταζόμενα θα αυξήσει τη ζήτηση σε φροντιστήρια τόσο για ξένες γλώσσες, μουσική, τέχνη, αθλητισμό αφού δεν θα δίνεται η απαραίτητη έμφαση στο σχολείο καθώς επίσης και στα εξεταζόμενα καθώς ο μαθητής θα  κυνηγά το βαθμό και στις δύο εξετάσεις του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση