ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς καθορίζονται τα σχολεία υψηλού κινδύνου

Θα γίνεται επαναξιολόγηση του καταλόγου με τα σχολεία υψηλού κινδύνου ανάλογα με τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Yπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα σε σχέση με τα σχολεία υψηλού κινδύνου, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και σε συνεργασία με την Αστυνομία», δήλωσε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Ηλίας Μαρκάτζιης, Προϊστάμενος Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας του Υπουργείου Παιδείας.

Με αφορμή το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που σε πρώτο στάδιο θα εγκατασταθεί και θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε 10 σχολικές μονάδες υψηλού κινδύνου, μετά και το πράσινο φως που έδωσε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Νικολαΐδου Λοϊζίδου, ο κ. Μαρκάτζιης αναφέρθηκε στα κριτήρια με τα οποία ένα σχολείο καθορίζεται ως υψηλής επικινδυνότητας.

Όπως ανέφερε, λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική περιοχή και το μέγεθος του σχολείου και πρόκειται για μονάδες στις οποίες σημειώθηκαν βανδαλισμοί αλλά και σχολεία στα οποία δεν υπήρξε πρόβλημα, όμως στην γειτονιά υπάρχει παραβατικότητα. Εξήγησε ότι ένα σχολείο μπορεί να μην είναι υψηλού κινδύνου εν ώρα λειτουργίας του αλλά την νύχτα, ή και το αντίθετο.

Ερωτηθείς σε ποια σχολεία θα εγκατασταθεί το κύκλωμα, σημείωσε ότι δεν θεωρείται χρήσιμο να δημοσιοποιηθούν τα σχολεία, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι ο σύνδεσμος γονέων και το σχολείο θα ενημερώσει τους γονείς, τους μαθητές, τη γειτονιά και τους περίοικους όταν ξεκινήσει η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος.

Για το αν θα γίνεται επαναξιολόγηση του καταλόγου με τα σχολεία υψηλού κινδύνου, ο κ. Μαρκάτζιης είπε ότι υπάρχει μηχανισμός ο οποίος μπορεί να διαφοροποιήσει την επικινδυνότητα, ανάλογα με τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας, είπε ότι τα περισσότερα σχολεία έχουν περίφραξη, ότι πρέπει να υπάρχει φωτισμός στην αυλή και ο συναγερμός εντός του σχολείου να είναι σε καλή κατάσταση και να παρακολουθείται. Τέλος, σημείωσε ότι υπάρχουν δύο τύπων φρουρήσεις: το περίπολο και ο στατικός φρουρός κατά τις βραδινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση