ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:26
 

Αλλάζουν εξετάσεις, ανεξετάσεις και αποφοιτήσεις λόγω αργίας

Οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να μετακινήσουν τις ανεξετάσεις , οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 25 Ιουνίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε αναπρογραμματισμό των εργασιών των σχολικών μονάδων, για την περίοδο 24 μέχρι 28 Ιουνίου, προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με αφορμή την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να κηρύξει ως δημόσια αργία την ημέρα της κηδείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στις 25 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά την έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη που διεξήχθη με τη συμμετοχή των Διευθυντών των Τμημάτων της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Γονέων, της ΟΕΛΜΕΚ και διάφορων υπηρεσιακών παραγόντων, ο Διευθυντής της Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, καλεί τους διευθυντές των σχολείων όπως προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Σε σχέση με τις εγγραφές των ανεξετάστεων μαθητών και μαθητριών και αναφορικά στους μαθητές που παρακάθονται σε κατατακτήριες εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα σχολεία όπως διενεργήσουν τις δύο αυτές εργασίες στις 27 και 28 Ιουνίου.

Εξάλλου, για τις τελετές αποφοίτησης, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως τα σχολεία θα πρέπει να ορίσουν άλλη ημερομηνία, δηλαδή 26, 27 ή 28 Ιουνίου.

Ο κ. Λούης ανέφερε επίσης πως οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να μετακινήσουν τις ανεξετάσεις , οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 25 Ιουνίου,  σε άλλη ημερομηνία, ώστε να διενεργηθούν κατά την περίοδο 26 μέχρι 28 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, το αρμόδιο Υπουργείο κάνει ειδική αναφορά σε περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως προγραμματισμένα ταξίδια στο εξωτερικό ή κάτι άλλο, σημειώνοντας ότι οι μαθητές αυτοί θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τους Επαρχιακούς Πρώτους Λειτουργούς, οι οποίοι σε συνεννόηση με τις σχολικές μονάδες, θα δώσουν τη βέλτιστη δυνατή λύση με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών.

«Αυτές είναι οι λύσεις που δώσαμε σε  διευρυμένη υπηρεσιακή σύσκεψη, η οποία διεξήχθη με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις προς όφελος της σχολικής μονάδας και των  μαθητών», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις αυτές θα εκδοθούν ως εγκύκλιος προς τα σχολεία και θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του αρμόδιου Υπουργείου.

Καταληκτικά, ο κ. Λούης ανέφερε πως οι διευθυντές των σχολείων θα ενημερωθούν άμεσα από το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, ενώ καλούνται όπως αύριο προχωρήσουν με την υλοποίηση της εγκυκλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X