ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλάζουν εξετάσεις, ανεξετάσεις και αποφοιτήσεις λόγω αργίας

Οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να μετακινήσουν τις ανεξετάσεις , οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 25 Ιουνίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε αναπρογραμματισμό των εργασιών των σχολικών μονάδων, για την περίοδο 24 μέχρι 28 Ιουνίου, προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με αφορμή την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να κηρύξει ως δημόσια αργία την ημέρα της κηδείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στις 25 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά την έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη που διεξήχθη με τη συμμετοχή των Διευθυντών των Τμημάτων της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Γονέων, της ΟΕΛΜΕΚ και διάφορων υπηρεσιακών παραγόντων, ο Διευθυντής της Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, καλεί τους διευθυντές των σχολείων όπως προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Σε σχέση με τις εγγραφές των ανεξετάστεων μαθητών και μαθητριών και αναφορικά στους μαθητές που παρακάθονται σε κατατακτήριες εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα σχολεία όπως διενεργήσουν τις δύο αυτές εργασίες στις 27 και 28 Ιουνίου.

Εξάλλου, για τις τελετές αποφοίτησης, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως τα σχολεία θα πρέπει να ορίσουν άλλη ημερομηνία, δηλαδή 26, 27 ή 28 Ιουνίου.

Ο κ. Λούης ανέφερε επίσης πως οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να μετακινήσουν τις ανεξετάσεις , οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 25 Ιουνίου,  σε άλλη ημερομηνία, ώστε να διενεργηθούν κατά την περίοδο 26 μέχρι 28 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, το αρμόδιο Υπουργείο κάνει ειδική αναφορά σε περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως προγραμματισμένα ταξίδια στο εξωτερικό ή κάτι άλλο, σημειώνοντας ότι οι μαθητές αυτοί θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τους Επαρχιακούς Πρώτους Λειτουργούς, οι οποίοι σε συνεννόηση με τις σχολικές μονάδες, θα δώσουν τη βέλτιστη δυνατή λύση με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών.

«Αυτές είναι οι λύσεις που δώσαμε σε  διευρυμένη υπηρεσιακή σύσκεψη, η οποία διεξήχθη με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις προς όφελος της σχολικής μονάδας και των  μαθητών», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις αυτές θα εκδοθούν ως εγκύκλιος προς τα σχολεία και θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του αρμόδιου Υπουργείου.

Καταληκτικά, ο κ. Λούης ανέφερε πως οι διευθυντές των σχολείων θα ενημερωθούν άμεσα από το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, ενώ καλούνται όπως αύριο προχωρήσουν με την υλοποίηση της εγκυκλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X