ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε επ' αόριστον απεργία κατέρχεται το προσωπικό της Αγγλικής Σχολής

Η ανακοίνωση του προσωπικού της Σχολής

ΚΥΠΕ

Το Προσωπικό Αγγλικής Σχολής (ESSA) ύστερα από ψηφοφορία, με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε όπως κατέλθει σε επ` αόριστον απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.

Ως μέλη της ΕSSA καταθέτουν επίσης πρόταση μομφής για το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Διευθυντή του Σχολείου και την διευθυντική ομάδα (SMT) του Σχολείου.

Σε ανακοίνωση τους, αναφέρουν ότι «με οργή» ενημερώθηκαν για «το άδικο, απαράδεκτο και αυθαίρετο αποτέλεσμα της ερευνητικής επιτροπής που ανέλαβε την πειθαρχική δίωξη της Προέδρου της Συντεχνίας, Μυρτώς Χασαποπούλου. Η ερευνητική επιτροπή, την οποία σχημάτισε ο ίδιος ο Διευθυντής του σχολείου και που αποτελείται από τον ίδιο και τους δύο αναπληρωτές διευθυντές, αποφάσισε να προτείνει ομόφωνα ότι η κυρία Χασαποπούλου θα πρέπει να απολυθεί».

Σημειώνει ότι η εργοδοτική πλευρά αισθανόμενη την «πίεση ολόκληρης της κυπριακής κοινωνίας που στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα» τους, κορυφώνει τις προσπάθειες «εκφοβισμού και φίμωσής» τους και οδηγεί στα άκρα τη σύγκρουση.

«Μόνο έτσι εκλαμβάνουμε την ανεπίσημη πρόταση που μας έγινε λίγο πριν από την επίδοση της απόφασης. Σύμφωνα με την πρόταση, η Πρόεδρός μας θα έπρεπε να απολογηθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, να καταχωρηθεί στον φάκελό της γραπτή `προειδοποίηση` και αυτή να επιστρέψει στα καθήκοντά της. Δεν ανεχόμαστε τον εκφοβισμό και τη θυματοποίηση κανενός από εμάς, πόσο μάλλον της εκλελεγμένης Προέδρου της Οργάνωσης Προσωπικού. Είναι ξεκάθαρο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αρνείται να αποδεχτεί τον ρόλο της Συντεχνίας μας ως ισότιμου συνομιλητή, δεν σέβεται τον συνδικαλισμό, γιατί θέλει να διοικεί αυταρχικά τη Σχολή», προστίθεται.

Επαναλαμβάνουν τη θέση τους ότι είναι έτοιμοι για διάλογο για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν, εφόσον τερματιστεί αμέσως η «εξευτελιστική διαπόμπευση της Προέδρου και ανακληθεί αμέσως η παράνομη, απαράδεκτη εισήγηση για απόλυση της Μυρτώς Χασαποπούλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση