ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΤΕΠΑΚ: Ανησυχία για τα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο

Σύμφωνα με το Πρόεδρου του ΔΣ, δεν πρέπει να υπάρξει πανικός

Newsroom K

Τα επτά περιστατικά κορωνοϊού σε φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ μας ανησυχούν, όπως ανησυχεί και όλη η Κύπρος για την πορεία της πανδημίας, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Πανίκος Φιλίππου, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει πανικός.

Κληθείς να σχολιάσει τα πρόσφατα περιστατικά που καταγράφηκαν ανάμεσα σε φοιτητές της Νοσηλευτικής, ο κ. Φιλίππου είπε πως η ομάδα διαχείρισης κρίσεως, υπό τον Πρύτανη και το Πρυτανικό Συμβούλιο επιλαμβάνονται του θέματος και όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση. «Έχουν εφαρμοστεί τα πρωτόκολλα, τα οποία προβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας και οι θετικοί στον ιό φοιτητές βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει και απολυμάνσεις στους χώρους του Πανεπιστημίου και γίνεται ιχνηλάτηση.

Από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, συνέχισε, οι φοιτητές φαίνεται πως προσβλήθηκαν από τον Covid-19, ενώ έκαναν την πρακτική τους στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι, παράλληλα, παρακολούθησαν και μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. «Ανησυχούμε πάρα πολύ, όπως ανησυχεί όλη η Κύπρος, γιατί περιστατικά καταγράφονται και σε σχολεία και οργανισμούς και σε άλλα πανεπιστήμια, είναι γενική η ανησυχία», είπε ο κ.Φιλίππου.

Σημείωσε πως το κατά πόσο έχουν προσβληθεί άλλοι φοιτητές από τον ιό, θα διαφανεί τις επόμενες μέρες, υπενθυμίζοντας ότι ο κορωνοϊός έχει χρόνο επώασης που μπορεί να ξεπερνά τις 10 μέρες. «Εμείς, ως Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ, είμαστε δίπλα στις πρυτανικές αρχές και στους φοιτητές για κάθε βοήθεια και έχουμε εκφράσει την ευαρέσκεια μας από τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης», είπε ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογα με την εξέλιξη, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εν τω μεταξύ, καθημερινή είναι η ενημέρωση που γίνεται από τον Πρύτανη, Παναγιώτη Ζαφείρη προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ο οποίος στο χθεσινό του μήνυμα αναφέρει πως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής και την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, τα μαθήματα, εκεί και όπου απαιτείται, θα συνεχίσουν να προσφέρονται διαδικτυακά.

Καλεί επίσης όλους να ακολουθούν πιστά τις ανακοινώσεις και αποφάσεις του Πανεπιστημίου και το αναλυτικό υγειονομικό πρωτόκολλο που ετοίμασε το πανεπιστήμιο, στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας. Διαβεβαιώνει, τέλος, ότι η ηγεσία του πανεπιστημίου και η ομάδα διαχείρισης κρίσης βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση και παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση