ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Έτοιμες οι προτάσεις για τα τετράμηνα

Παράλληλα ο Υπουργός ανέφερε πως αλλαγές μπορούν να γίνουν στο υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχετικές προτάσεις για το θέμα της αξιολόγησης μαθητή/μαθήτριας στο πλαίσιο των τετραμήνων έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Παιδείας το οποίο έχει ολοκληρώσει την εξέταση εισηγήσεων που έχουν κατατεθεί από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, καθώς και απόψεων και προτάσεων της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Αυτό ανάφερε σε σημερινές δηλώσεις του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου λέγοντας ότι «στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων γύρω από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών/μαθητριών, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται φέτος στην Α’ Λυκείου, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) έχει ολοκληρώσει την εξέταση εισηγήσεων που έχουν κατατεθεί από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, καθώς και απόψεων και προτάσεων της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης».

«Οι βασικές εισηγήσεις τόσο των εκπαιδευτικών οργανώσεων όσο και των οργανωμένων γονέων κρίνεται ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, συμβάλλουν στη βελτίωση του συστήματος αξιολόγησης και μπορούν να γίνουν δεκτές από το Υπουργείο» είπε και πρόσθεσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα σχετικά στοιχεία και παρατηρήσεις που έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου και έχουν σημειωθεί μέσα από άμεσο διάλογο που είχε ο Υπουργός με διευθύνσεις και εκπαιδευτικούς σε λύκεια, έχουν ετοιμαστεί σχετικές προτάσεις».

Ο Υπουργός είπε ότι, σε πρώτο χρόνο και όσον αφορά σε αλλαγές που μπορεί να γίνουν μέσα στο υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο, έχουν δοθεί διευκρινιστικές οδηγίες για την αξιολόγηση στα μαθήματα της Μουσικής, Τέχνης και Φυσικής Αγωγής και την αποφυγή γραπτών εξετάσεων το β’ τετράμηνο. Κατά τα λοιπά, οι διαδικασίες για το β’ τετράμηνο του παρόντος σχολικού έτους θα πρέπει να ακολουθήσουν τους υφιστάμενους Κανονισμούς.

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ο κ. Προδρόμου, το ΥΠΠΑΝ ετοιμάζει πρόταση που ενσωματώνει εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί προκειμένου η διαδικασία να αναπροσαρμοστεί με στόχο το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών και της εκπαίδευσης γενικότερα. Αυτή η πρόταση θα συζητηθεί με τις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να ετοιμαστεί σχετική νομοθετική πρόταση, η οποία αφού εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο θα κατατεθεί στη Βουλή με στόχο να ισχύσει και να εφαρμοστεί την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.

Κύριος στόχος, σύμφωνα με τον Υπουργό, θα είναι να συγχρονιστούν καλύτερα η εξεταστική διαδικασία και η διδασκαλία στο σχολείο, να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν οι γραπτές δοκιμασίες και να ασκηθεί κατά το δυνατόν η διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών ως προς το υπόλοιπο της αξιολόγησης που αφορά στη συνεχή παρακολούθηση και συμμετοχή των παιδιών στο μάθημα, τη λεγόμενη προφορική αξιολόγηση, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η ανάγκη μιας γενικά ομοιόμορφης και αντικειμενικής αξιολόγησης.

«Αρχή του Υπουργείου και της πολιτικής του παραμένει ότι η όποια αξιολόγηση πρωτίστως στοχεύει στη βελτίωση της παιδαγωγικής διαδικασίας, της εμπέδωσης και των μαθησιακών αποτελεσμάτων συνολικά», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση