ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΑΝ - Έτοιμο το προσχέδιο για δημιουργία Υφ. Αθλητισμού

Στη διάθεση της επόμενης διακυβέρνησης ανέφερε ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου

ΚΥΠΕ

Ετοιμάστηκε προσχέδιο για τη δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού και για το διορισμό Υφυπουργού Αθλητισμού, ανακοίνωσε την Παρασκευή, σε διάσκεψη Τύπου, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, τόνισε πως είναι αδήριτη η ανάγκη η δημιουργία ενός Υφυπουργείου Αθλητισμού, προσθέτοντας ότι η δημιουργία ενός τέτοιου Υφυπουργείου Αθλητισμού θα δώσει πολύ μεγαλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες στον τομέα αυτό «και θα ανοίξουμε περισσότερα φτερά προς την επιτυχία».

Μιλώντας σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι στο προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τα όσα διαλαμβάνονται και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε γίνει μια συνεργασία και προεργασία με τον ΚΟΑ και έχουν καταλήξει στο να έχουν ετοιμάσει ένα προσχέδιο, ένα αρχικό νομοσχέδιο για τη δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού και για το διορισμό Υφυπουργού Αθλητισμού.

Όπως είπε, μπορεί να μην υπήρξε η ευχέρεια στη διάρκεια αυτής της διακυβέρνησης, της πενταετίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, να προχωρήσουν και σε ένα Υφυπουργείο για τον αθλητισμό, αλλά ήδη έχουν γίνει 5 Υφυπουργεία, τα οποία με την λειτουργία τους έχουν πείσει πέραν πάσης αμφιβολίας για το πόσο ευεργετική είναι αυτή η μεταρρύθμιση στη διακυβέρνηση με τη δημιουργία ξεχωριστών δομών για θέματα μεγάλης σημασίας, όπως είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ψηφιακή πολιτική και η καινοτομία, ο πολιτισμός, η κοινωνική πρόνοια.

Σημείωσε ότι η συστηματική δουλειά που γίνεται στο χώρο του αθλητισμού μέσα από τις ομοσπονδίες και μέσα από τον ΚΟΑ θα μπορέσει να βρει ένα καλύτερο μέλλον, ένα χώρο πιο συστηματικής καλλιέργειας του αθλητισμού, από τη στιγμή που θα μπορεί να υπάρξει μια ξεχωριστή πολιτειακή δομή.

Αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει ετοιμαστεί για ένα Υφυπουργείο Αθλητισμού, σημειώνοντας πως είναι στη διάθεση της επόμενης διακυβέρνησης να πάρει αποφάσεις, καθώς «δεν προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε». Αφού έχει γίνει αυτή η προεργασία θεωρήσαμε σκόπιμο να το κοινοποιήσουμε, είπε. «Υπάρχει έτοιμο το κείμενο - το οποίο μπορεί βεβαίως να τύχει και περαιτέρω επεξεργασία για όσους το επιθυμούν - είναι όμως μια πρόταση για Υφυπουργείο η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις ο ΚΟΑ μπορεί να αποτελέσει, ως υφιστάμενη και για χρόνια οργανωμένη δομή, το νέο Υφυπουργείο Αθλητισμού», συμπλήρωσε.

Άρα, λοιπόν, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, είναι μια περίπτωση μετάβασης από ένα ημικρατικό οργανισμό σε ένα Υφυπουργείο, κάτι που έγινε για παράδειγμα στην περίπτωση του τουρισμού.

«Και θα ήθελα εδώ με την ευκαιρία να πω ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί και προωθηθεί στο άμεσο μέλλον η δημιουργία ενός Υφυπουργείου Αθλητισμού θα υπάρξουν καλύτερες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευχέρεια και για να επιταχυνθεί η προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ενοποίησης της αθλητικής νομοθεσίας που γίνεται ήδη στο πλαίσιο του ΚΟΑ, αλλά και για να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν τα πολλά προγράμματα στον αθλητισμό, των οποίων ευθύνη έχει ο ΚΟΑ, όπως και να δημιουργηθούν και νέες ευκαιρίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε, επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε περίπτωση που θα δημιουργείτο ένα Υφυπουργείο Αθλητισμού θα διατηρούσε βεβαίως την πολύ στενή συνεργασία, «την οποία ούτως ή άλλως έχουμε με τον ΚΟΑ αφού ένα μεγάλο μέρος του αθλητισμού μας λαμβάνει χώρα μέσα στα σχολεία και στις ηλικίες αυτές των παιδιών που μυούνται στον αθλητισμό, προετοιμάζονται και ξεκινούν τις αθλητικές δραστηριότητες».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τη διεύθυνση και το υπόλοιπο προσωπικό του ΚΟΑ για τη συνεργασία που είχαμε και σε αυτό το θέμα. Θα παραδώσουμε αυτό το προσχέδιο στη διάθεση της επόμενης διακυβέρνησης. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ και φυσικά ο ΓΔ του Υπουργείου θα συνεχίσουν να είναι εδώ, οπότε θα παρακολουθήσουν τυχόν αποφάσεις. Αν υπάρξει μια τέτοια πολιτική απόφαση μπορεί να προχωρήσει αμέσως νομίζω με την κατάθεση του νομοσχεδίου για νομοτεχνική επεξεργασία», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του είπε ότι τα όσα έχει ανακοινώσει σήμερα ο Υπουργός Παιδείας είναι «μουσική στα αυτιά» του.

«Εδώ και πολλούς μήνες το συζητάμε με τον Υπουργό και τον Γενικό Διευθυντή. Το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές στο Διοικητικό μας Συμβούλιο και με την Γενική Διευθύντρια . Έχω συμπληρώσει μαζί με τους συνεργάτες μου στη διοίκηση τέσσερα χρόνια στον Οργανισμό και είμαι πεπεισμένος ότι είναι αδήριτη ανάγκη η δημιουργία ενός Υφυπουργείου Αθλητισμού. Έχουμε μια πάρα πολύ στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τους ηγέτες του αλλά θεωρούμε ότι μια δημιουργία ενός τέτοιου Υφυπουργείου Αθλητισμού θα δώσει πολύ μεγαλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες στον τομέα αυτό και θα ανοίξουμε περισσότερα φτερά προς την επιτυχία», πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε, επίσης, ότι το ανακοίνωσε και δημόσια πάρα πολλές φορές ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ πιστεύει ότι θα έπρεπε αυτό να γίνει.

«Πάντα έλεγα ότι θα πρέπει να είναι με την νέα διακυβέρνηση για να μη θεωρείτο ότι ευλογούμε τα γένια μας. Ευχαριστώ θερμότατα τον Υπουργό και τον Γενικό Διευθυντή με τους συνεργάτες του, που έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση ουσιαστικά ενός κομματιού των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, ούτως ώστε να μπορέσει ο νέος Πρόεδρος, το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, η νέα Κυβέρνηση να μελετήσει αυτό το θέμα και εάν το ευνοεί, - και εμείς ελπίζουμε πως ναι-, να το προωθήσει για δημιουργία ενός τέτοιου Υφυπουργείου», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ότι «εμείς θα είμαστε εδώ- η δική μας θητεία λήγει τον Ιανουάριο του 2024, οπόταν θα συνεργαστούμε με τη νέα Κυβέρνηση και το νέο Υπουργό και τον Πρόεδρο σαφώς, αν αυτή είναι η επιθυμία τους στην μετάβαση αυτή, όπως την έχει περιγράψει ο Υπουργός».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση