ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπουργείο Παιδείας: Έτοιμο το σχέδιο ελέγχου της σχολικής παραβατικότητας

Η προεργασία έχει ολοκληρωθεί και θα σταλούν οι εγκύκλιοι στις σχολικές μονάδες άμεσα

Newsroom K

Έτοιμο είναι το Υπουργείο Παιδείας, όπως εδώ και μέρες δήλωσε ο Κώστας Χαμπιαούρης να προχωρήσει σε στελέχωση των δυο ομάδων που θα επιφορτιστούν με τον έλεγχο και την εποπτεία παραβατικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών στα δημόσια σχολεία. Η προετοιμασία από πλευράς Υπουργείου έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Το Υπουργείο έχει καταρτίσει πλήρη κατάλογο με τα απαιτούμενα προσόντα των αιτούντων εκπαιδευτικών, τις υποχρεώσεις της κάθε ομάδας, ως επίσης και όλα τα διαδικαστικά φύσεως ζητήματα που θα αφορούν το status των εκπαιδευτικών που θα απασχολούνται στην Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ) και το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑ.ΒΙ.Σ). όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η προκήρυξη θα κοινοποιηθεί στις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων άμεσα, ούτως ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Συγκεκριμένα στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας προβαίνει σε πλήρωση θέσεων παροχής συμβουλευτικού έργου στην ΟΑΠ κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί Μέσης Γενικής και Τεχνικής εκπαίδευσης.

Για τα δημοτικά σχολεία, το Υπουργείο θα ενισχύσει την ασφάλεια και τον έλεγχο της παραβατικότητας, μέσω στελέχωσης της ΟΑΠ και του ΠΑ.ΒΙ.Σ. Κατ’ αντιστοιχία με τη Μέση Εκπαίδευση, η πλήρωση των θέσεων θα γίνει από ενδιαφερόμενους δασκάλους, μεσώ υποβολής αιτήσεων.

Οι αιτήσεις τόσο για τη Μέση όσο και για τη Δημοτική Εκπαίδευση, θα εξεταστούν από τριμελή Επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα υποβάλει εισήγηση προς την Αρμόδια Αρχή (Γενική Διευθύντρια ΥΠΠ). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 3οη Ιουλίου, τη στιγμή που πρόθεση του Υπουργείου είναι να μη δοθεί παράταση για στις υποβολές αιτήσεων. Στόχος είναι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα δυο αυτά σώματα να είναι πλήρως στελεχωμένα και στην υπηρεσία των σχολικών μονάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X