ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΠ: Δεν επηρεάζονται οι Κύπριοι από τις αλλαγές στα ελληνικά πανεπιστήμιο

Την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του και είχε ενημερωθεί για τις αλλαγές αυτές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για το θέμα σχετικά με τις πληροφορίες για αλλαγές στα Ελληνικά πανεπιστήμια κλήθηκε να τοποθετηθεί ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε δηλώσειςστο Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους Εμπας το οποίο επισκέφτηκε το πρωί είπε ότι την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του και είχε ενημερωθεί για τις αλλαγές αυτές. Επί του παρόντος, πρόσθεσε, δεν φαίνεται να επηρεάζονται οι Κύπριοι φοιτητές. Έχουν πάντως, συμπλήρωσε , συσταθεί επιτροπές και από τα δυο υπουργεία για να μελετήσουν τις αλλαγές αυτές για να μην παρουσιαστούν οποιαδήποτε προβλήματα. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός από την Ελληνική κυβέρνηση για να διαφανεί εάν και εφόσον θα υπάρξει οποιοσδήποτε επηρεασμός των Κυπρίων φοιτητών και ανάλογα θα γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται.

Θάνατος 16χρονου μαθητή

Ο Υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας της υπόθεσης με τον 16χρονο μαθητή από την Λάρνακα για τον οποίο υπήρξαν πληροφορίες και καταγγελίες ότι ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού. Είπε ότι το θέμα διερευνάται από την αστυνομία και δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των ερευνών αυτών.

Απεκάλυψε επίσης ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον αρχηγό Αστυνομίας για τις καταγγελίες αυτές. Κάλεσε όλους να αναμένουν το αστυνομικό πόρισμα και να μην προτρέχουν. Ο κ.Χαμπιαούρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το θέμα του εκφοβισμού στις σχολικές μονάδες είναι μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου και υπάρχει εθνική στρατηγική για το θέμα. Γίνονται τομές και αλλαγές που θα επιφέρουν πολύ θετικά αποτελέσματα, συμπλήρωσε.

Από την νέα σχολική χρονιά στο Λύκειο της Εμπας θα λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα της τεχνικής σχολής με στόχο κυρίως την αποσυμφόρηση της τεχνικής σχολής Πάφου. Τον προσεχή Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη που επισκέφτηκε το λύκειο, θα λειτουργήσουν τμήμα ξενοδοχειακών σπουδών, κομμωτικής, ηλεκτρολογίας και βιομηχανικού σχεδιασμού. Η διαδικασία των προσφορών όπως είπε έχει ολοκληρωθεί η προσφορά έχει κατακυρωθεί και ξεκινούν άμεσα τα έργα για την μετατροπή των απαραίτητων αιθουσών. Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο θα δημιουργηθεί και μια νέα τεχνική σχολή στην Πάφο ο κ.Χαμπιαούρης είπε ότι ανάλογα με τις ανάγκες το υπουργείο θα προχωρήσει. Κάτι ανάλογο είπε θα γίνει και στο Όμοδος με την μετατροπή του υφιστάμενου γυμνασίου και Λυκείου σε Γυμνάσιο-λυκειο και Τεχνική σχολή λειτουργώντας δυο προγράμματα που θα αφορούν στην οινοποιεία και την γαλακτοκομία-τυροκομία

Μαζί με τα μαθήματα του σχολείου τα παιδιά των δυο αυτών κλάδων θα έχουν την ευκαιρία να έχουν και πρακτική εξάσκηση σε συνεργασία με τις τοπικές βιοτεχνίες της ευρύτερης περιοχής. Είπε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των μαθητών για τις τεχνικές σχολές έχει αυξηθεί κατακόρυφα σημειώνοντας ότι από το 15% που ήταν πέρσι φέτος ανέβηκε στο 22%. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται όπως είπε στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς που πλησιάζει το 40%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X