ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΥΔΥ: Οι Κυβερνήσεις να προστατεύουν το νοσηλευτικό επάγγελμα

Παγκοσμίως παρατηρείται έλλειψη έξι εκατομμυρίων νοσηλευτών

ΚΥΠΕ

Οι κυβερνήσεις των χωρών πρέπει να ενεργήσουν άμεσα και έγκαιρα, ώστε να προστατεύσουν το νοσηλευτικό επάγγελμα και τα ήδη εύθραυστα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, διαμηνύει ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ.

Σε μήνυμά του, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών 2021, που εορτάζεται την 12η Μαΐου, ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι οι Νοσηλευτές στην Κύπρο μαζί με όλους τους επαγγελματίες υγείας, καταθέτουν νυχθημερόν την ψυχή τους, υπηρετώντας με σύμπνοια, άοκνα και ανιδιοτελώς τον συνάνθρωπο και σημειώνει ότι "γνωρίζουμε ότι ο αγώνας είναι σκληρός, η κούραση ανείπωτη, οι απαιτήσεις πολύπλοκες και πολυπληθείς και οι απώλειες δυστυχώς αναπόφευκτες".

Όπως σημειώνει το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών – ICN αναφέρει ότι η πανδημία COVID-19 προκαλεί μαζικό ψυχικό τραύμα στους νοσηλευτές ανά τον κόσμο, προσθέτοντας πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων νοσηλευτών υπερβαίνει τους 2.200, ενώ υψηλά παραμένουν τα επίπεδα λοιμώξεων του νοσηλευτικού προσωπικού από τον ιό.

Επιπλέον, αναφέρει ότι παγκοσμίως παρατηρείται έλλειψη έξι εκατομμυρίων νοσηλευτών, με άλλα τέσσερα εκατομμύρια να φτάνουν την ηλικία συνταξιοδότησης τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών αποτελεί υπενθύμιση του καθημερινού και αγώνα και της προσφοράς των νοσηλευτών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ενώ συμπληρώνει πως στέλνει επίσης και ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την ευθύνη που έχουν να προσφέρουν όλα τα εχέγγυα, ώστε να είναι σε θέση οι επαγγελματίες υγείας να συνεχίσουν να προασπίζονται στο έπακρο το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.

Τέλος, εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες για το αξιέπαινο έργο των νοσηλευτών και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει το όραμα για τη Φροντίδα Υγείας του μέλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση