ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:23
 

Ποινή 500 ευρώ και αφαίρεση καμερών από κοσμηματοπωλείο

Το παράπονο έγινε από καφετέρια η οποία γειτνιάζει για τις κάμερες που παρατηρούν κάθε κίνηση των εργαζομένω και των ιδιοκτητών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Χρηματική ποινή 500 ευρώ επιβλήθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο ύστερα από υποβολή παραπόνου στο Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από Εταιρεία που λειτουργεί ως καφετέρια, εναντίον Εταιρείας που λειτουργεί ως κοσμηματοπωλείο, η οποία γειτνιάζει με την καφετέρια και εγκατέστησε και διατηρούσε κλειστό κύκλωμα βιντεοπαρακολούθησης (ΚΚΒΠ) στον εξωτερικό χώρο αυτής.

Οι κάμερες, σύμφωνα με το παράπονο που υποβλήθηκε, ήταν εγκατεστημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να κατοπτεύουν χώρους ελεγχόμενους από την καφετέρια και να καταγράφουν κάθε κίνηση και συμπεριφορά των ιδιοκτητών/προσωπικού, αλλά και των πελατών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Με την Απόφαση του ημερομηνίας 29/3/2019, το Διοικητικό Δικαστήριο επικύρωσε την Απόφαση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ημερομηνίας 10/3/2016 στην υπόθεση.

Εκτός από χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ, το δικαστήριο διέταξε και την αφαίρεση των καμερών και μετακίνησή τους στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Επίτροπος ενήργησε στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας όταν επέβαλλε την ανωτέρω ποινή για την παράνομη εγκατάσταση του ΚΚΒΠ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X