ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

Πρόταση για «αιωρούμενες ομπρέλες» στην Πάφο

Αλλαγές πραγματοποιεί η πόλη για να αλλάξει όψη το ιστορικό κέντρο της Πάφου

Σε μελέτη για τη δημιουργία ενός σκέπαστρου με "αιωρούμενες ομπρέλες" στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Πάφου προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Προσωπικού του Δήμου Μαρίνος Στυλιανού.

Ο κ. Στυλιανού δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το ιστορικό κέντρο της Πάφου σύντομα αλλάζει όψη και πως πολλά από τα μαγαζιά πρόκειται να αλλάξουν χρήση αφού πλέον η Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, αλλά και άλλοι κάθετοι παράδρομοι μετατρέπονται σε πεζόδρομο, συνέχεια της κεντρικής πλατείας

“Προβληματισμένος και σκεπτόμενος πώς να δημιουργηθεί μια ήπιας μορφής σκέπαστρο, προσδίδοντας χρώμα, σκίαση, φωτισμό, ένα διαμπερές και εύφορο περιβάλλον, ώστε να επικρατήσει μια διαφορετική γιορτινή ατμόσφαιρα κατά μήκος του πεζόδρομου”, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, “ήρθα αντιμέτωπος μέσα από έρευνα με τις αιωρούμενες χρωματιστές ομπρέλες”.

Eπεσήμανε πως μέσα από τη μελέτη που διενήργησε διαπίστωσε πως αυτού του είδους η εφαρμογή συναντάται στην Πορτογαλία, στο Δήμο Águeda, στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Καρδίτσα, καθώς και στην Τουρκία.

Επεξηγώντας την πρόταση του ο κ. Στυλιανού είπε πως με αυτή την παρέμβαση ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περπατήσει και να περιηγηθεί μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας, γεμάτο χρώματα, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται σκίαση.

Η πρόταση του κ. Στυλιανού έχει ήδη αποσταλεί στον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και αναμένεται προσεχώς να συζητηθεί ενώπιον της ολομέλειας του Δημοτικού συμβουλίου Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X