ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:39
 

Τέλος του μήνα οι εισηγήσεις επί του πορίσματος για τα θύματα του Μεταξά

«Τόσο το πόρισμα των ανακριτών όσο η εισήγηση της Αρχής μαζί με τη δική του εισήγηση, ως Προέδρου, θα διαβιβαστούν στο Γενικό Εισαγγελέα για τις δικές του αποφάσεις»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, προχωρά η μελέτη του πορίσματος των ποινικών ανακριτών για τους χειρισμούς της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών και η υποβολή των εισηγήσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας στον Γενικό Εισαγγελέα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης.

Το πόρισμα των ποινικών ανακριτών επιδόθηκε στις 20/12/2019 στον Πρόεδρο της Αρχής, ο οποίος άρχισε από την επόμενη ημέρα τη μελέτη του πολυσέλιδου πορίσματος, το οποίο αριθμεί περί των 445 σελίδων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, θα έχει ολοκληρώσει τη μελέτη του πορίσματος και θα έχει υποβάλει τα δικά του σχόλια και εισηγήσεις, που μπορεί να συμπίπτουν ή όχι με αυτές των ανακριτών, στην Ολομέλεια της Αρχής, η οποία με τη σειρά της θα διατυπώσει τη δική της εισήγηση.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι ενημερώνει, παράλληλα, τα μέλη της Αρχής για τα όσα προκύπτουν από τη μελέτη του πορίσματος, έτσι ώστε, όπως είπε, να είναι σε θέση εντός 2-3 ημερών από την ημέρα που θα παραλάβουν τις εισηγήσεις του, να υποβάλουν τα δικά τους σχόλια και εισηγήσεις.

Ακολούθως, είπε, τόσο το πόρισμα των ανακριτών όσο η εισήγηση της Αρχής μαζί με τη δική του εισήγηση, ως Προέδρου, θα διαβιβαστούν στο Γενικό Εισαγγελέα για τις δικές του αποφάσεις.

Ο Πρόεδρος της Αρχής απέφυγε, εκ νέου, να σχολιάσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες σε αριθμό αστυνομικών.

Επανέλαβε, τέλος, τη θέση ότι εκεί και όπου κριθεί από την Αρχή, μετά τη μελέτη του πορίσματος και της δικής του εισήγησης, ότι αναλογούν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν «χωρίς φόβο και πάθος», κατά την έκφρασή του, ανεξαρτήτως σε ποιον ή σε ποιους ανήκουν και τι βαθμό κατέχουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:13

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:12

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X