ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τον κίνδυνο φυλάκισης αντιμετωπίζει Τ/κ αντιρρησίας συνείδησης

Την Πέμπτη στις 13.00 η κρίσιμη δίκη - Σε συμπαράσταση καλούν Τ/κ ακτιβιστές όλες τις δημοκρατικές ομάδες

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε λίγες ώρες γνωστός Τουρκοκύπριος ακτιβιστής και αντιρρησίας συνείδησης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της φυλάκισης.

Σε σχετική ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Συνειδήσεως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις βασικές ελευθερίες στα Κατεχόμενα και καλεί τις δημοκρατικές δυνάμεις σε εκδήλωση αλληλεγγύης με τους Τ/κ ακτιβιστές.

Στο νέο ανακοινωθέν γίνεται αναφορά σε πρόσφατες αποφάσεις του «Συνταγματικού Δικαστηρίου», της «στρατιωτικής δικαιοσύνης» και εκθέσεις της «βουλής», κείμενα που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του αντιρρησία συνείδησης. Παρόλα αυτά, ο Τ/κ ακτιβιστής Χαλίλ Καραπασάογλου αύριο θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ποινή της φυλάκισης.

Ο κίνδυνος της φυλάκισης

«Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη του Χαλίλ Καραπασάογλου. Αναμένουμε την ανακοίνωση της απόφασης», προειδοποιεί η πρωτοβουλία των αντιρρησιών συνειδήσεως, η οποία υπογραμμίζει ότι ο κ. Καραπασάογλου βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της φυλάκισης και όχι της επιβολής χρηματικής ποινής, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Η πρωτοβουλία καλεί όλες τις δημοκρατικές ομάδες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τον κ. Καραπασάογλου, εν όψει τις αυριανής δίκης που θα ξεκινήσει στις 13.00 σε «στρατιωτικό δικαστήριο».

Προσφεύγουν στη διεθνή κοινότητα

«Ως Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Συνειδήσεων υπογραμμίζουμε ότι ξεκινήσαμε πρωτοβουλία για την παρακολούθηση αυτής της κρίσιμης δίκης από ξένες οργανώσεις αντιρρησιών συνειδήσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και από ακτιβιστές. Θα συνεχιστούν και οι πρωτοβουλίες μας για την εμπλοκή διεθνών θεσμών στην δίκη», υπογραμμίζουν οι Κύπριοι ακτιβιστές.
Η συνειδητή απόρριψη του κόσμου και οι οργανώσεις και οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το κρίσιμο ανακοινωθέν ολοκληρώνεται με αναφορές σε παρόμοιες υποθέσεις στο διεθνές σκηνικό και την υπενθύμιση ότι πριν από 106 χρόνια στην Βρετανία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα του αντιρρησία συνειδήσεως. Επίσης, παρά την σχετική θετικού περιεχομένου απόφαση που έλαβε πριν από πέντε χρόνια το «Συνταγματικό Δικαστήριο», μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση