ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετοιμάζεται για συλλήψεις διοργανωτών η Αστυνομία για εκδηλώσεις που προγραμματίζονται

Η Αστυνομία τους αναζητεί για να τους συλλάβει – με καταγγελία και εξώδικο κινδυνεύουν όσοι θα συμμετέχουν

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στον απόηχο των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στη Λεμεσό, το περασμένο Σάββατο, η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την επανάληψη παρόμοιων φαινομένων. Τρία εικοσιτετράωρα πριν την πραγματοποίηση τεσσάρων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, ανά το παγκύπριο, το μήνυμα που στέλνει η Αστυνομία είναι πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, σε συνθήκες περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την ηγεσία της Αστυνομίας είναι να γίνουν προληπτικές κινήσεις προκειμένου να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις. Στην προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της «Κ» τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας αναζητούν τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από το διαδικτυακό κάλεσμα για της συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο διοικητήριο Λεμεσού , στο δημαρχείο της Πάφου , στη Λάρνακα στην περιοχή των Φοινικούδων και στη Λευκωσία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, το ερχόμενο Σάββατο στις 5 η ώρα το απόγευμα.

Συλλήψεις

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Αστυνομία θα προχωρήσει σε συλλήψεις των προσώπων που φέρονται ως διοργανωτές των εκδηλώσεων, στη βάση των σχετικών διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί. Οι συλλήψεις ενδεχομένων να πραγματοποιηθούν πριν το ερχόμενο Σάββατο με το αιτιολογικό ότι υποκινούν πολίτες σε συγκέντρωση η οποία απαγορεύεται με βάση τα υγειονομικά διατάγματα. Συγκεκριμένα η Αστυνομία θα στηριχθεί στο τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Υγείας που αναφέρει: Λόγω αδήριτης ανάγκης για την προστασία της δημόσιας υγείας, που προκύπτει από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη ραγδαία αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των περιστατικών της ασθένειας COVID-19, απαγορεύονται μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2020 και ώρα 23.59 μ.μ., οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, υπαίθρια πανηγύρια και φεστιβάλ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Η Αστυνομία θα προχωρήσει σε συλλήψεις των προσώπων που φέρονται ως διοργανωτές των εκδηλώσεων, στη βάση των σχετικών διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί.

Αυστηρό μήνυμα

Αντιμέτωποι με μέτρα θα βρεθούν και όσοι ανταποκριθούν στο διαδικτυακό κάλεσμα των αόρατων διοργανωτών. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι όπως τα μέλη της Αστυνομίας να μην χαριστούν στον οποιοδήποτε που δεν θα συμμορφωθεί με υγειονομικά μέτρα και να προχωρούν με την έκδοση των εξωδίκων ή και με καταγγελία όσων παρευρεθούν στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου. Η Αστυνομία μελετά ακόμα και το ενδεχόμενο των συλλήψεων, όπου οι περιστάσεις το επιτρέπουν. Την ίδια ώρα με οδηγίες του αρχηγού Αστυνομία ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στους χώρους όπου έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης μελών της ΠΟΒΕΚ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, το απόγευμα Τετάρτης πιστεύεται ότι θα οδηγήσει σε ματαίωση και των εκδηλώσεων του Σαββάτου.

Κάλεσμα στους πολίτες

Την ίδια ώρα η Αστυνομία με ανακοίνωσή της κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα. Αφού υπενθυμίζει τις πρόνοιες του τελευταίου υγειονομικού διατάγματος ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους για την πιστή εφαρμογή τους ξεκαθαρίζοντας: Όσα πρόσωπα εντοπίζονται να παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα ή να προβαίνουν σε ενέργειες που πιθανόν να υποκινούν άλλα πρόσωπα να παραβιάσουν τα διατάγματα ή να διαπράξουν αδικήματα, θα καταγγέλλονται ή θα καταχωρείται ποινική υπόθεση εναντίον τους ενώπιον Δικαστηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση