ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας: Πως θα γίνεται η εξυπηρέτηση δικαιούχων από Προσωπικούς και Ειδικούς Ιατρούς

Ανακοίνωση του υπουργείου με αφορμή την σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που τέθηκαν σε ισχύ από την Δευτέρα

Newsroom K

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής για σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, 4 Μαΐου 2020, και σε συνέχεια των Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας, το Υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ενημερώνουν τους δικαιούχους του Γενικού Συστήματος Υγείας για τα ακόλουθα, που αφορούν στην εξυπηρέτησή τους από τους Προσωπικούς και Ειδικούς Ιατρούς τόσο του ιδιωτικού τομέα όσο και του ΟΚΥπΥ:

• Οι δικαιούχοι μπορούν να εξυπηρετούνται στα ιατρεία των Προσωπικών και των Ειδικών Ιατρών για ψυχρά (μη επείγοντα) περιστατικά, μόνο μετά από διευθέτηση ραντεβού.

• Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των δικαιούχων θα επιτρέπεται για ιδιαίτερες περιπτώσεις ή για την έκδοση επαναληπτικών συνταγών και παραπεμπτικών για αναγκαίες εργαστηριακές εξετάσεις και μόνο εάν ο Ιατρός κρίνει ότι η προσέλευση στο ιατρείο δεν είναι απαραίτητη.

• Η διεξαγωγή χειρουργείων και προγραμματισμένων εισαγωγών επαναρχίζει από σήμερα, σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία των ιδιωτικών και δημόσιων νοσηλευτηρίων.
Υπενθυμίζεται επιπρόσθετα ότι όταν ένα άτομο παρουσιάσει ύποπτη συμπτωματολογία κορωνοϊού, πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Προσωπικό του Ιατρό, ο οποίος θα του δώσει οδηγίες για τις περαιτέρω ενέργειες στη βάση αλγόριθμου που εφαρμόζεται. Οι Ειδικοί Ιατροί, στις περιπτώσεις ύποπτων περιστατικών λοίμωξης κορωνοϊού, παρέχουν οδηγίες στον δικαιούχο τηλεφωνικά και τον παραπέμπουν για περαιτέρω διερεύνηση στον Προσωπικό του Ιατρό.

Καλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις συμβουλές των θεραπόντων ιατρών τους, να μην μεταβαίνουν στα ιατρεία των Προσωπικών και Ειδικών Ιατρών χωρίς την εκ των προτέρων διευθέτηση ραντεβού και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προφύλαξης.

Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι πρέπει αρχικά να επικοινωνούν με τους ιατρούς τους τηλεφωνικώς και να ακολουθούν τις οδηγίες τους. Στην περίπτωση που ο Προσωπικός τους Ιατρός δεν ανταποκρίνεται, οι δικαιούχοι να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓεΣΥ στο τηλέφωνο 17000 (δωρεάν κλήση) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση pdavailability@hio.org.cy και να αναφέρουν το όνομα του Προσωπικού Ιατρού και τα δικά τους στοιχεία ώστε ο Οργανισμός να προβεί στην απαραίτητη διερεύνηση για εξυπηρέτησή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση