ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέο υψηλό έτους για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο γενικός δείκτης ενδοσυνεδριακά αναρριχήθηκε σε νέο υψηλό έτους

Kathimerini.gr

Η μη επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ ανέκοψε την εισροή ξένων κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο. Στη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης ενδοσυνεδριακά αναρριχήθηκε σε νέο υψηλό έτους ξεπερνώντας τις 649,10 μονάδες χωρίς όμως να υποστηρίζεται από ισχυρό όγκο συναλλαγών.

Στη λήξη των συναλλαγών ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε +1,48% και διαμορφώθηκε στις 648,63 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 47,51 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο γενικός δείκτης από το χαμηλό έτους(440,88 μονάδες) που κατεγράφη στη συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου μέχρι και τη χθεσινή μέρα έχει πραγματοποιήσει ένα άλμα της τάξης του 47,5%. Ωστόσο η αναβολή της απόφασης της ΕΚΤ να επαναγοράσει ελληνικά ομόλογα για πρώτη φορά μετά το 2015 έχει υποχρεώσει τους εγχώριους και ξένους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική και μετριοπαθή στάση.

Πάντως η εικόνα στασιμότητας που παρουσίασαν αυτή την εβδομάδα οι αγορές μετοχών (ΧΑ) και ομολόγων(ΗΔΑΤ) έδειξαν ότι το επενδυτικό ρίσκο για τη χώρα παραμένει. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 1,85%.

Η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό ετήσιων γενικών συνελεύσεων των εισηγμένων εταιριών. Το μήνυμα που προκύπτει από τις συνελεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι ότι οι διοικήσεις παραμένουν ιδιαιτέρως επιφυλακτικές τονίζοντας ότι και το 2016 θεωρείται ήδη μία χαμένη χρονιά αφού θα διατηρηθεί η ύφεση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση