ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μετοχές που ξεχώρισαν στο ελληνικό χρηματιστήριο

Η μετοχή του εισηγμένου διαγνωστικού κέντρου «Υγεία» ενισχύθηκε με 300.000 τεμάχια

Kathimerini.gr

Υγεία
Αύξηση τζίρου 1,2%

Περισσότερα από 300.000 τεμάχια του εισηγμένου διαγνωστικού κέντρου «Υγεία» άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων. Η μετοχή ενισχύθηκε συνολικά 1,12%. Το 9μηνο του 2016 ο όμιλος «Υγεία» εμφάνισε ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 167,4 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 1,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του 9μήνου του 2016 κατέγραψαν αύξηση 47,1% και ανήλθαν στα 21,6 εκατ.

ΑΝΕΚ Lines
Ομολογιακό δάνειο

Αξιόλογη εβδομαδιαία άνοδο σε ποσοστό 7,54% κατέγραψε η μετοχή της ακτοπλοϊκής ΑΝΕΚ Lines. To επενδυτικό ενδιαφέρον προκλήθηκε κυρίως από εγχώρια χαρτοφυλάκια. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μέχρι ποσού 22.000.000 ευρώ, με χορήγηση δικαιώματος μετατροπής των ομολογιών σε κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της εταιρείας, το οποίο προτείνεται να καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Ν. Βαρβέρης
Ρυθμίσεις δανείων

Iσχυρές εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 37,78% κατέγραψε η μετοχή της εισηγμένης «Ν. Βαρβέρης Moda Bagno». O μετοχικός τίτλος υποχώρησε στα επίπεδα των 0,056 λεπτών του ευρώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης. Η εταιρεία είναι σε διαδικασία ρύθμισης των τραπεζικών της υποχρεώσεων. Να αναφέρουμε ότι έχει προχωρήσει στην έκδοση κοινού ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου εκδόσεως 3.000.000 ευρώ, καλυφθέντος από την Εθνική τράπεζα.

Ικτίνος Ελλάς
3ετές επενδυτικό πλάνο

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της «Ικτίνος Ελλάς», με αποτέλεσμα να καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη 10,03% και να κλείσει στα 0,855 ευρώ στη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου. Η εταιρεία σχεδιάζει να υλοποιήσει τριετές επενδυτικό πλάνο 8.000.000 ευρώ, που αφορά εξαγορά εργοστασίου επεξεργασίας μαρμάρου, καθώς και αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού για τα λατομεία της. Η επένδυση αυτή θα αυξήσει την παραγωγικότητά της, με στόχο την κάλυψη της διαρκούς αυξανόμενης ζήτησης των μαρμάρων της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση