ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:15
 

Αισιοδοξία για άνοδο του ΧΑΚ

«Το 2020 θα είναι μια χρονιά ανασύνταξης», δήλωσε ο κ. Μαρίνος Χριστοδουλίδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε αναμονή της έγκρισης, από το Υπουργικό Συμβούλιο, του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), στόχος του οποίου είναι η ανασύνταξη του ΧΑΚ το 2020 που θα το οδηγήσει εκεί που του αξίζει, βρίσκεται το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Χρηματιστηρίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Μαρίνο Χριστοδουλίδη.

Μιλώντας στο πλαίσιο σύντομης εκδήλωσης για κοπή της Βασιλόπιτας για το 2020, που έγινε στα γραφεία του ΧΑΚ στην παρουσία όλων των μελών του ΔΣ, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως «το 2020 θα είναι μια χρονιά ανασύνταξης του ΧΑΚ» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τις ενέργειες που έχει κάνει το 2019 το ΔΣ του Χρηματιστηρίου, αλλά και με αυτές που θα γίνουν το 2020 το ΧΑΚ θα ακολουθήσει την άνοδο που είχαν το 2019 οι ευρωπαϊκές αγορές.

Περιμένουμε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Χρηματιστηρίου, ο οποίος έχει παραδοθεί από το ΧΑΚ στο τέλος του 2019 στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, σημείωσε.

Θεωρούμε πως πολύ σύντομα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΧΑΚ, θα ξεκινήσουμε την υλοποίηση του Σχεδιασμού που θα ανασυντάξει το Χρηματιστήριο και θα το φέρει εκεί που πρέπει και εκεί που του αξίζει για να μπορέσει να βοηθήσει τις κυπριακές εταιρείες να έχουν μια διέξοδο από τις τράπεζες, όπως σημείωσε, «και τους επενδυτές, οι οποίοι πλέον έχουν μηδενικά επιτόκια από τις τράπεζες, να μπορέσουν να επενδύουν τα χρήματα τους και να νοιώθουν ότι υπάρχει και άλλη διέξοδος».

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως το ΧΑΚ χρειάζεται τόσο το κράτος, όσο και την πολιτεία και γενικότερα το όλο σύστημα για να μπορέσουμε να φέρουμε το Χρηματιστήριο, όπως σημείωσε, «σε σημείο που να μπορούμε να λέμε ότι η Κύπρος είναι κέντρο υπηρεσιών με ένα δυνατό χρηματιστήριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«To ίδιο ποσοστό θα λάμβανε η ερώτηση αν εμπιστευόμαστε τις συντεχνίες που για χάρη των ψήφων όλες οι ...»
ΑΚΑ  |  09:42

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X