ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:27
 

Περιορισμένα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

To Reuters μετέδωσε πως οι ΗΠΑ υιοθέτησαν πιο διαλλακτική στάση σε σχέση με τις κινεζικές κρατικές επιδοτήσεις προς τη βιομηχανία.

Newsroom Κ, Αθήνα

Ελαφρώς ενισχυμένα έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάρη στην προσδοκία για αποκλιμάκωση της έντασης στο παγκόσμιο εμπόριο, ενώ αντιθέτως τα άσχημα αποτελέσματα των τραπεζών ασκούσαν πίεση στη Γουόλ Στριτ. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με άνοδο 0,1%, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών για το εμπόριο αντιστάθμισε και με το παραπάνω τα άσχημα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν εξέφρασε την ελπίδα πως οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας οδεύουν προς ολοκλήρωση, ενώ το Reuters μετέδωσε πως οι ΗΠΑ υιοθέτησαν πιο διαλλακτική στάση σε σχέση με τις κινεζικές κρατικές επιδοτήσεις προς τη βιομηχανία. Οι ελπίδες για το εμπόριο, σε συνδυασμό με τα καλά στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές και τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, οδήγησαν σε άνοδο και το ευαίσθητο σε εμπορικά ζητήματα χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τον DAX να κλείνει με άνοδο 0,17%. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,11%. Τώρα οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους προς τον δείκτη οικονομικού κλίματος του γερμανικού ινστιτούτου ZEW, που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, αλλά και στα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ που θα δημοσιευθούν την ίδια ημέρα.

Το πετρέλαιο, που είχε ενισχυθεί σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα, με το Brent να ξεπερνάει το όριο των 70 δολαρίων το βαρέλι, κινήθηκε πτωτικά χθες εξαιτίας της υπόνοιας πως η Ρωσία ενδέχεται να αποχωρήσει από τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής. Χθες το βράδυ το Brent υποχωρούσε κατά 0,5%, στα 71,18 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό (WTI), που την περασμένη εβδομάδα είχε συμπληρώσει έξι συναπτές εβδομάδες με ανοδική πορεία, υποχωρούσε κατά 1%, στα 63,24 δολάρια το βαρέλι. Στη Γουόλ Στριτ τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Goldman Sachs και Citigroup αποκαρδίωσαν τους επενδυτές, με αποτέλεσμα ο S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,25% και ο Dow Jones επίσης κατά 0,25%. O δε Nasdaq υποχωρούσε κατά 0,42%.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε μείωση εσόδων κατά 18% στη μονάδα διαπραγμάτευσης περιουσιακών στοιχείων, με τη μετοχή να υποχωρεί έως και κατά 3,2%. Η Citigroup ανακοίνωσε πτώση εσόδων από διαπραγμάτευση περιουσιακών στοιχείων κατά 5,2%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

Στην Ασία τα χρηματιστήρια, συνέχισαν την καθοδική του πορεία, με τους τρεις κύριους δείκτες να κλεινουν τη μέρα με αρνητικό πρόσημο.

Ημέρα ανάκαμψης για Wall Street

Η διαπραγμάτευση έκλεισε με τον Dow Jones Industrial Average να αναφέρει τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των τριών κύριων δεικτών ...
Του Νικόλα Βωνιάτη
 |  ΑΓΟΡΕΣ
X