ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:07
 

Προβλέψεις για ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ

Σε ποσοστό 70% θεωρούν πως εξαιτίας του εμπορικού πολέμου η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει να διολισθήσει σε ύφεση

Newsroom Κ, Αθήνα

Η κλιμάκωση του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου φέρνει πιο κοντά την επόμενη ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Αυτή είναι η εκτίμηση της πλειονότητας των οικονομικών αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Reuters. Σε ποσοστό 70% θεωρούν πως εξαιτίας του εμπορικού πολέμου η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει να διολισθήσει σε ύφεση.

Οι ίδιοι προβλέπουν πως η Federal Reserve θα αναγκαστεί να μειώσει ξανά τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο και μάλλον θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής μέσα στο επόμενο έτος. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, όμως, και παρά την πρόβλεψή τους ότι θα εφαρμοσθεί αναπτυξιακή πολιτική, οι οικονομολόγοι δίνουν 45% πιθανότητα να διολισθήσει η αμερικανική οικονομία σε ύφεση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το αντίστοιχο ποσοστό στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση, που διεξήχθη τον Μάιο, ήταν 35%. Την προοπτική της ύφεσης σκιαγραφούν, άλλωστε, οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου καθώς αυξάνονται δυσανάλογα οι αποδόσεις του βραχυπρόθεσμου χρέους προδίδοντας την απαισιοδοξία των επενδυτών. «Αν η Fed παρασυρθεί σε μια σειρά μειώσεων των επιτοκίων του δολαρίου θα είναι σαν να προωθεί τον εμπορικό πόλεμο», σχολιάζει o Αντίτια Μπέιβ, οικονομολόγος της Bank of America Merrill Lynch. Ο ίδιος εκφράζει προβληματισμό για το ενδεχόμενο να εξωθηθεί η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ σε αλλεπάλληλες μειώσεις επιτοκίων, που θα βελτιώνουν μεν την κατάσταση στην οικονομία, στις αγορές και στην απασχόληση, αλλά στη συνέχεια θα ενθαρρύνουν περαιτέρω επιθετικές ενέργειες παρατείνοντας και ενισχύοντας τον εμπορικό πόλεμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X