ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:54
 

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές λόγω Brexit

Μεταξύ των μετοχών με τη σημαντικότερη άνοδο ήταν αυτές των Banco Santander, BNP Ρaribas και Lloyds, με κέρδη 1,5%-2,2%.

Newsroom Κ, Αθήνα

BLOOMBERG, REUTERS

Η χθεσινή συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σηματοδοτήθηκε από έντονες αυξομειώσεις λόγω ανησυχιών για πιθανή ύφεση της ευρωπαϊκής οικονομίας και για την έκβαση των ψηφοφοριών στο βρετανικό Κοινοβούλιο σχετικά με το Brexit. Η ενίσχυση του κλάδου των τραπεζών και της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν κατόρθωσε να υπερκεράσει την αποδυνάμωση των μετοχών των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και περίθαλψης.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 έκλεισε χθες με οριακή άνοδο 0,02%, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε 0,40% και ανήλθε 0,63% στη συνέχεια. Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ενισχύθηκε 0,8% μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω τις αυξήσεις των επιτοκίων του ευρώ, ενώ παράλληλα θα εξετάσει πρωτοβουλίες για άμβλυνση των επιπτώσεων από τα αρνητικά επιτόκια. Μεταξύ των μετοχών με τη σημαντικότερη άνοδο ήταν αυτές των Banco Santander, BNP Ρaribas και Lloyds, με κέρδη 1,5%-2,2%. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με -0,03%, ο DAX στη Φρανκφούρτη ήταν αμετάβλητος, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 είχε πτώση 0,12%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε χθες με άνοδο 0,26%, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX έκλεισε με 0,51%.

Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο υποχωρούσαν οι Dow Jones και S&P 500 κατά 0,13% και 0,47% αντιστοίχως, διότι οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές της οικονομίας σε διεθνή κλίμακα. Στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων παρέμειναν κάτω από μηδενικά επίπεδα για τέταρτη ημέρα διαδοχικά, ενώ η πτώση των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα αντανακλά την αναζήτηση των επενδυτών για ασφαλείς τοποθετήσεις. «Το κατά πόσον αναλαμβάνει κανείς ρίσκο συνδέεται με την προοπτική της ανάπτυξης», παρατηρεί ο Μπίνκι Τσάντα, επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής μετοχών διεθνών ομίλων στην Deutsche Bank. «Το μήνυμα μέσω των κεντρικών τραπεζών που αφορά τη χαλαρή νομισματική πολιτική έχει τρομοκρατήσει τις αγορές όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας». Το ευρώ υποχώρησε 0,1% προς το δολάριο, στο 1,1253 δολ. Tέλος, το πετρέλαιο υποχώρησε λόγω απροσδόκητης ανόδου αμερικανικών αποθεμάτων. Το Brent στα 67,78 δολάρια το βαρέλι είχε πτώση 0,28%, και το αργό Ν. Υόρκης 1,1%, στα 59,28 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X