ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:38
 

Σημαντικά κέρδη την Τρίτη στο ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 67,40 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε ποσοστό 1,32%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, επανερχόμενο πάνω από τις 67 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 67,40 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε ποσοστό 1,32%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 1,38% και έκλεισε στις 40,37 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 100.697 ευρώ.

Κέρδη κατέγραψαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με εξαίρεση ο δείκτης των Ξενοδοχείων που παρέμεινε αμετάβλητος. Κέρδη σημείωσαν οι Επενδυτικές Εταιρείες σε ποσοστό 3,50%,, η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,15% και η Κύρια Αγοράς σε ποσοστό 2,14%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 86.620 ευρώ (τιμή κλεισίματος €1,756 – άνοδος 2,81%), ακολουθούμενη από την LOGICOM με όγκο συναλλαγών 5.258 (τιμή κλεισίματος €1,38 – χωρίς μεταβολή), της Philoktimatiki με όγκο συναλλαγών 4.634 (τιμή κλεισίματος €0,17 – πτώση 1,16%), της ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ με όγκο συναλλαγών 1.945 ευρώ (τιμή κλεισίματος €0,49 – άνοδος 3,81%) και της Alkis Hadjikyriacos με όγκο συναλλαγών 897 ευρώ (τιμή κλεισίματος €0,23 – άνοδος 9,52%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, δύο καθοδικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 48.

Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση του για διαγραφή των Ομολόγων της εταιρείας Silex (UK) Plc από τη Ν.Ε.Α. Αγορά του Χρηματιστηρίου, σύμφωνα με το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.

Προσθέτει ότι κατέληξε στην πιο πάνω απόφαση, λόγω του ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εταιρείας αυτής και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου αναφέρει ότι κατά τη λήψη της απόφασης του έλαβε υπόψη ότι οι τίτλοι της εταιρείας βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης από τις 3 Ιανουαρίου 2018 (περίοδος πέραν των 6 μηνών), [Παράγραφος 2.4.1.2(α) των ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί)], η εταιρεία δεν έχει προβεί στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2017, στην καθορισμένη προθεσμία (μέχρι 30/4/2018) και η εταιρεία δεν διατηρεί υπηρεσίες Συμβούλου Εισαγωγής από τις 25 Μαΐου 2018.

Αναφέρει επίσης ότι η εταιρεία δεν έχει προβεί στην έκδοση κωδικού LEI, καθώς και στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης της, για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2018.

Η διαγραφή των Ομολόγων της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο, θα ισχύσει από τις 13 Νοεμβρίου 2018. Οι τίτλοι της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή, μέχρι τη διαγραφή της.

Επίσης, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι έχει αποδεχθεί προς εισαγωγή σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ, στην Αγορά Ομολόγων των Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ για εκδότες των οποίων το Μητρώο δεν τηρείται από το ΚΑΜ, επιπρόσθετα Ομόλογα της εισηγμένης εταιρείας PWE Holdings Plc, τα οποία προέκυψαν από επιπρόσθετη έκδοση της.

Αναφέρει ότι τα νέα Ομόλογα φέρουν τους ίδιους όρους με τα ήδη υφιστάμενα εισηγμένα ομόλογα των εταιρειών αυτών και προσθέτει ότι η εταιρεία αυτή είναι εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ΧΑΚ αναφέρει ότι η διαπραγμάτευση των πιο πάνω επιπρόσθετων αξιών η οποία πραγματοποιείται σε αγγλική Στερλίνα (£), θα αρχίσει την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018.

Προσθέτει ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου δεν θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων, στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X