ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θετικό πρόσημο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στο ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 56,69 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή άνοδο 0,19%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με θετικό πρόσημο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 56,69 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή άνοδο 0,19%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε άνοδο 0,24% κλείνοντας στις 33,69 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €33.726.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες άνοδο παρουσίασαν τα Ξενοδοχεία και η Εναλλακτική Αγορά με 0,50% και 0,40% αντίστοιχα. Αντίθετα με ζημιές έκλεισε η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο τομέας των Ξενοδοχείων παρέμεινε αμετάβλητος.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €9.634 (άνοδος 0,41% - τιμή κλεισίματος €0,743). Ακολούθησαν οι μετοχές της Logicom με €8.778 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,35), της Ελληνικής Τράπεζας με €4.018 (πτώση 0,53% - τιμή κλεισίματος €0,756), της Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €3.200 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €2,28) και της Atlantic Insurance με €2.070 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,38).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά και πέντε πτωτικά, ενώ πέντε παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 50.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι μετά από σχετικό αίτημα της εισηγμένης εταιρείας Interlife Ανώνυμη Ασφαλιστική Α.Ε.Γ.Α. (ΝΕΑ Αγορά), την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας από την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 μέχρι τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 (3 εργάσιμες ημέρες), ενόψει της επικείμενης εισαγωγής της εταιρείας στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την απόφαση του για αποδοχή της αίτησης εισαγωγής της εταιρείας και την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αναφέρει επίσης ότι πέραν της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εν’ λόγω εταιρείας, δεν θα επιτρέπονται εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές με βάση το Άρθρο 23 του Νόμου του ΧΑΚ, ούτε και συναλλαγές Over The Counter (OTC).

Προσθέτει ότι οι μέτοχοι θα μπορούν να προβαίνουν σε μεταφορές των μετοχών τους από το Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο του ΧΑΚ προς το Αποθετήριο Αθηνών και αντίστροφα, από τις 21 Ιανουαρίου 2021, μέσω των Χειριστών τους.

Κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στη Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (26/1/2021), σύμφωνα με το ΧΑΚ, θα επαναρχίσει και η διαπραγμάτευση των μετοχών στη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ, όπου θα ισχύσουν και στο ΧΑΚ για τις ίδιες 3 (τρεις) ημέρες, ελεύθερα όρια διακύμανσης.

Επιπλέον, αναφέρει ότι οι μετοχές της εταιρείας δε θα συμμετέχουν σε Χρηματιστηριακό Δείκτη κατά τις 3 πρώτες εργάσιμες ημέρες της επανέναρξης διαπραγμάτευσης και αυτές θα περιληφθούν εκ νέου σε Χρηματιστηριακό Δείκτη την 4η μέρα διαπραγμάτευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

#PoliticsBlog Το νέο εύρημα του Οδυσσέα και οι σαμπάνιες του Νικόλα

«Αυτά συμβαίνουν στον πολιτικό μικρόκοσμο της ημικατεχόμενης Κύπρου εν έτει 2021.»
Leon  |  13:09

Τέσσερις νεαροί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον Αγρό

«Αντί οι κυπραίοι να εκτιμούν τον τόπο τους τον εκτιμούν οι ξένοι»
Leon  |  12:57

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση