ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

2η Ετήσια Εκδήλωση Ενημέρωσης και Διάθεσης Ατομικών Συσκευών Αλκοτέστ «Μια Συσκευή Αλκοτέστ Σε Κάθε Όχημα»

Δελτίο Τύπου

Η TRUST Insurance Cyprus, πραγματοποίησε την Πέμπτη 31/8/2023 την 2η ετήσια εκδήλωση διάθεσης ατομικών συσκευών αλκοτέστ ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις της Κύπρου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής προσφοράς της Εταιρείας «Μια Συσκευή Αλκοτέστ Σε Κάθε Όχημα».

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, και τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κυρίου Αλέξη Βαφειάδη, ενώ τη στήριξή της παρείχε και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών δια της παρουσίας του προέδρου της κυρίου Μαρίνου Μουσιούττα.

Ο κύριος Βαφειάδης, βρέθηκε στο σημείο ενημέρωσης και διάθεσης ατομικών συσκευών αλκοτέστ στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού, όπου μιλώντας στα ΜΜΕ υπογράμμισε την σημασία, την αξία αλλά και τη βαρύτητα κάθε προσπάθειας ανάπτυξης οδικής συνείδησης και ειδικά έναντι της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Εξήρε παράλληλα την πρωτοβουλία της TRUST η οποία συμβάλλει έμπρακτα στον αγώνα να στεγνώσει το αίμα στην άσφαλτο.

Το παρόν του στη Λευκωσία έδωσε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ο οποίος από πλευράς του υπερθεμάτισε την τοποθέτηση του Υπουργού Μεταφορών, και όπως ο κύριος Βαφειάδης έτσι και ο κύριος Μαρίνος Μουσιούττας δήλωσε ότι η Επιτροπή είναι στη διάθεση της TRUST για την επίτευξη του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από του να σωθούν ζωές που χάνονται τόσο άδικα στην άσφαλτο.

Εκπροσωπώντας το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, ο κύριος Αλέξης Δημητρίου, πρεσβευτής οδικής ασφάλειας τόνισε με τον πιο εμφαντικό τρόπο το πόσο σημαντικό εργαλείο στα χέρια του κάθε οδηγού, αλλά και επιβαίνοντα σε όχημα είναι η ατομική συσκευή αλκοτέστ που διαθέτει σ’ ετήσια βάση η TRUST, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ευχαρίστησε την TRUST για την πρωτοποριακή πρωτοβουλία που ανέλαβε και κάλεσε όλους να την αγκαλιάσουν και να την αξιοποιήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Και ο Μιχάλης Παυλίδης, ένας εκ των συνιδρυτών της ΜΚΟ «Υπάρχω» για άτομα με αναπηρίες, επίσης πρεσβευτής οδικής ασφάλειας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας βρέθηκε στο πλευρό της TRUST, στη Λεμεσό, ενημερώνοντας το κοινό για τις συνέπειες τροχαίων συγκρούσεων.

Εκ μέρους της TRUST, ο CEO της Εταιρείας κύριος Χρίστος Χριστοδούλου, ευχαρίστησε όλους τους θεσμούς που συντάχθηκαν στις προσπάθειες γι ́ ανάπτυξη οδικής συνείδησης και δημιουργίας μια νέας οδικής κουλτούρας στο πλαίσιο της οποίας υιοθετείται μια συνήθεια που πραγματικά σώζει ζωές, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε ότι η TRUST όχι μόνο δεν προτίθεται να σταματήσει τις προσπάθειές της αλλά θα τις εντείνει προς όφελος της κοινωνίας.

Η 2η ετήσια εκδήλωση διάθεσης ατομικών συσκευών αλκοτέστ πραγματοποιήθηκε και χάρη στην ευγενική συμβολή των Δήμων Λευκωσίας, Λάρνακας, Πάφου και Παραλιμνίου, αλλά και της Αρχής Λιμένων Κύπρου οι οποίοι παραχώρησαν σημεία εντός της δικαιοδοσίας τους (οδός Ερμού στη Λευκωσία, Παλιό Λιμάνι στη Λεμεσό, πεζόδρομος Μακένζι στη Λάρνακα, Λιμανάκι Πάφου και Λεωφόρος Πρωταρά στο Παραλίμνι) για το στήσιμο των σημείων ενημέρωσης και διάθεσης.

Η TRUST Insurance Cyprus στοχεύει στην ενίσχυση των προσπαθειών για ανάπτυξη οδικής συνείδησης και κουλτούρας, προάγοντας τον αυτοέλεγχο ως πράξη ευθύνης που σώζει ζωές.

Όραμα της Εταιρείας είναι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, κάθε όχημα να διαθέτει μια ατομική συσκευή αλκοτέστ, η οποία θα βρίσκεται στη διάθεση του οδηγού ανά πάσα στιγμή. Η συσκευή επιτρέπει στους οδηγούς να αποδείξουν, ότι μπορούν να πιάσουν τιμόνι με ασφάλεια για τους ίδιους, τους συνεπιβάτες, αλλά και τους γύρω τους.

Οι συγκεκριμένες συσκευές, τελευταίας τεχνολογίας και με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, είναι επαναφορτιζόμενες, επαναχρησιμοποιούμενες και με πολλαπλά στόμια, ώστε άπαντες να έχουν τη δυνατότητα να τις εντάξουν στην οδική τους ρουτίνα, όπως τη ζώνη και το κράνος.

Η TRUST Insurance Cyprus θα συνεχίσει τη διάθεση ατομικών συσκευών σε ετήσια βάση, ενώ θα ενημερώνει το κοινό για τις όποιες ενδιάμεσες δράσεις από τα εταιρικά μέσα κοινωνικής δικτύωσής της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση