ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

AEGEAN - Μετέφερε 15,5 εκ. επιβάτες το 2023

Σε ανακοίνωση η AEGEAN αναφέρει ότι προσέφερε 18,5 εκατομμύρια θέσεις το 2023, αυξημένες κατά 3,1 εκατ. συγκριτικά με το 2022

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε, σύμφωνα με την AEGEAN, ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε το 2023, αγγίζοντας τα 15,5 εκατομμύρια, μια αύξηση 3,2 εκατ., ή 26% σε σύγκριση με το 2022.

Σε ανακοίνωση η AEGEAN αναφέρει ότι προσέφερε 18,5 εκατομμύρια θέσεις το 2023, αυξημένες κατά 3,1 εκατ. συγκριτικά με το 2022.

Ειδικότερα, η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι στο δίκτυο εξωτερικού προσέφερε 11,1 εκατομμύρια θέσεις, περισσότερες κατά 2,2 εκατ. σε σχέση με το 2022 και μετέφερε 9,2 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση κατά 29% συγκριτικά με το 2022.

Αυξημένη κατά 22% εμφανίστηκε και η επιβατική κίνηση εσωτερικού, σύμφωνα με την AEGEAN, αποτυπώνοντας τη θετική επίπτωση της αυξημένης διασυνδεσιμότητας των νησιών μέσω Αθήνας, λόγω της διεύρυνσης του δικτύου εξωτερικού, αλλά και της δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας.

Προσθέτει πως είναι σημαντικό ότι μικρότεροι περιφερειακοί προορισμοί, όπως π.χ. η Σητεία, η Σκύρος, η Νάξος, η Λήμνος είχαν εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης. Συνολικά, η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε σε 83,4% από 79,4% το 2022.

Η AEGEAN αναφέρει ότι η διεύρυνση του δικτύου της που ξεπέρασε τους 180 προορισμούς σε 49 χώρες, προσθέτοντας περισσότερους από 30 νέους προορισμούς εξωτερικού την καλοκαιρινή περίοδο, και ιδιαίτερα τη χειμερινή, αλλά και η αύξηση της προσφερόμενης χωρητικότητας με σχεδόν 2,2 εκατ. περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εξωτερικού συγκριτικά με το 2022, «συνέβαλαν στην ισχυρή δυναμική της ανάπτυξη και την επιτυχία που καταγράφηκε».

Παράλληλα, αναφέρει ότι η ενίσχυση της διάθεσης και της δυνατότητας των Ελλήνων για ταξίδια αναψυχής, σε συνδυασμό με την υψηλή δυναμική της τουριστικής ζήτησης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συνέβαλαν στην περαιτέρω ενίσχυση τόσο του κύριου κόμβου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όσο και μικρότερων, λιγότερο προβεβλημένων προορισμών και προσθέτει ότι έχει συμβάλει καταλυτικά στη διάχυση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, δίνοντας αυξημένες επιλογές στους επιβάτες και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Νέοι προορισμοί, σύμφωνα με την AEGEAN, όπως το Ντουμπάι, το Ίνσμπρουκ και η Μπρατισλάβα, αλλά και η διατήρηση θερινών δρομολογίων (από την Αθήνα προς το  Μπρίστολ, τη Μάλαγα, το Μπιλμπάο, το Ταλίν, τη Ρίγα, την Τυνησία, αλλά και προς τη Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη) κατά τη χειμερινή περίοδο, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των χιλιομετρικών θέσεων κατά 23%, ξεπερνώντας τα 20 δις χιλιομετρικές θέσεις σε σχέση με το 2022.

Η AEGEAN αναφέρει ότι η επιβατική κίνηση της από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας έφτασε τα 13 εκατ. επιβάτες, επίσης νέο ιστορικό υψηλό, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 27% σε σύγκριση με το 2022 και αποτελώντας για άλλη μια φορά τον κύριο τροφοδότη ανάπτυξης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AEGEAN, ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι «το 2023 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την AEGEAN και για τον ελληνικό τουρισμό».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για τη διεύρυνση των επιλογών των επιβατών μας, την ποιοτική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, αλλά και τη διευκόλυνση της διάχυσης του τουριστικού προϊόντος, ώστε η δυναμική της εταιρείας και της χώρας να διατηρηθεί και τη νέα χρονιά, παρά τις προκλήσεις», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση