ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Κατέρρευσε η αλυσίδα καταστημάτων Wilko

Σε κίνδυνο 12.000 θέσεις εργασίας

Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικού εμπορίου χαμηλού κόστους Wilko τέθηκε σε επιτροπεία, μια μορφή προστασίας από τους πιστωτές που θέτει σε κίνδυνο τις 12.000 θέσεις εργασίας της, ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία.

«Κάναμε τα πάντα για να διατηρήσουμε αυτή την απίστευτη επιχείρηση, όμως πρέπει να παραδεχθούμε με λύπη ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση να τεθούμε σε επιτροπεία», δήλωσε ο επικεφαλής της Wilko Μαρκ Τζάκσον.

Η εταιρεία λιανικής, η οποία πουλάει τα πάντα, από σιδηρικά μέχρι προϊόντα καθαρισμού και παιxνίδια, διαθέτει περίπου 400 καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ετήσιο τζίρο 1,2 δισεκατομμυρίου στερλινών.

Η Wilko, η οποία άρχισε το 1930 από ένα και μόνο κατάστημα στο Λέστερ της κεντρικής Αγγλίας, είναι το πρώτο μείζον θύμα του λιανεμπορίου εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία, η οποία από το Δεκέμβριο του 2021 έχει πληγεί από 14 διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων.

Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ