ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

DHL: Επενδύει 15 εκατ. δολ. σε στόλο ρομπότ

Σε μια προσπάθεια να αυτοματοποιήσει περαιτέρω τη διαδικασία αποθήκευσης στη Βόρεια Αμερική

Kathimerini.gr

Ποσό 15 εκατ. δολαρίων επενδύει η εταιρεία logistics DHL, η οποία παρέχει υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων, προκειμένου να εφοδιάσει τις αποθήκες της με ρομποτικές συσκευές της Boston Dynamics, σε μια προσπάθεια να αυτοματοποιήσει περαιτέρω τη διαδικασία αποθήκευσης στη Βόρεια Αμερική.

Οι εταιρείες υπέγραψαν τις προηγούμενες ημέρες πολυετή συμφωνία που ξεκινά με τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων της DHL με το Stretch, το νεότερο ρομπότ της Boston Dynamics, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας εκφόρτωσης στα κέντρα διανομής.

Πρόκειται για το πρώτο ρομπότ της εταιρείας με συστήματα που του επιτρέπουν να «βλέπει» και να κινείται, σύμφωνα με τον CEO της Boston Dynamics, Ρόμπερτ Πλέιτερ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Boston Dynamics θα παραδώσει έναν στόλο ρομπότ Stretch σε πολλές αποθήκες της DHL σε όλη τη Βόρεια Αμερική τα επόμενα τρία χρόνια.

Η επένδυση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της DHL για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και νέων τεχνολογιών.

Οι κινητές ρομποτικές συσκευές πολλαπλών χρήσεων θα είναι επιφορτισμένες με τη μεταφορά κιβωτίων σε επιλεγμένες εγκαταστάσεις, από την εκφόρτωση των φορτηγών έως την υποστήριξη άλλων τμημάτων της ροής εργασιών της αποθήκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση