ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δυσαρέσκεια ναυτιλιακών πρακτόρων για νέες αυξήσεις στο λιμάνι Λεμεσού

Προειδοποιούν ότι οι νέες αυξήσεις θα επιφέρουν «αλυσιδωτές αυξήσεις» στο εμπόριο και στους καταναλωτές

ΚΥΠΕ

Δυσαρέσκεια για τις νέες αυξήσεις που προτίθεται να επιβάλει από την 1η Ιανουαρίου η P&O Maritime Logistics, η εταιρεία που προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα τις θαλάσσιες υπηρεσίες στα πλοία στο λιμάνι Λεμεσού, εκφράζει ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, προειδοποιώντας ότι οι νέες αυξήσεις θα επιφέρουν «αλυσιδωτές αυξήσεις» στο εμπόριο και στους καταναλωτές.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναμένει από το Υπουργείο Μεταφορών όπως προβεί «έστω και την υστάτη στις αναγκαίες και απαιτούμενες ενέργειες για την αποφυγή νέου κύκλου καταχρηστικών αυξήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία εξήγγειλε στους λιμενικούς χρήστες την πρόθεσή της «για επιβολή νέων αδικαιολόγητων αυξήσεων από την 1η Ιανουαρίου 2024 μετά από συσσωρευτικές αυξήσεις ύψους 33% που έχουν επιβληθεί κατά την τελευταία διετία».

«Ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου προειδοποιεί ότι οι νέες αυξήσεις θα επιφέρουν αλυσιδωτές αυξήσεις στο εμπόριο και στους καταναλωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, παρά το ότι με βάση την φόρμουλα υπολογισμού στο συμβόλαιο με το κράτος όπου προνοούνται οι εκάστοτε αυξήσεις (Indexation) δεν προκύπτει δικαίωμα για νέες αυξήσεις στα λιμάνια για το προσεχές έτος, η εταιρεία στηρίζεται σε ρήτρα του συμβολαίου η οποία ισχυρίζεται ότι της δίδει το δικαίωμα για νέες αυξήσεις στα τέλη που χρεώνει τα πλοία.

«Αναμένεται ότι το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών αφού έλαβε έγκαιρα επιστολή διαμαρτυρίας από τον Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου με κοινοποίηση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα προβεί έστω και την υστάτη στις αναγκαίες και απαιτούμενες ενέργειες για την αποφυγή νέου κύκλου καταχρηστικών αυξήσεων στα λιμάνια που επιβαρύνουν τις ήδη υψηλές πληθωριστικές τάσεις της οικονομίας», καταλήγουν οι ναυτιλιακοί πράκτορες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση