ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ε. Φλουρέντζου & Σια ΔΕΠΕ - Η έρευνα και η καινοτομία στο στόχαστρο αναπτυξιακής πολιτικής

Το γραφείο ασχολείται με τομείς που έχουν άμεση σχέση με την παροχή νομικών υπηρεσιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ποιος είναι ο δικηγορικός οίκος Ε. Φλουρέντζου & Σια ΔΕΠΕ και με τι ασχολείται;

Ο δικηγορικός οίκος Ε. Φλουρέντζου & Σια ΔΕΠΕ, με ιδρυτή τον πατέρα μου Ευθύμιο Φλουρέντζου, μετρά μια πείρα 35 και πλέον χρόνων. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση της οποίας τα ηνία αναλάβαμε από το 2011 η υποφαινόμενη Άδα Φλουρέντζου και ο αδερφός μου Χαράλαμπος Φλουρέντζου. Το γραφείο μας σήμερα αριθμεί μια ομάδα από πέντε δικηγόρους και δύο άτομα τα οποία απαρτίζουν το γραμματειακό προσωπικό. Ασχολούμαστε κυρίως με τομείς που έχουν άμεση σχέση με την παροχή νομικών υπηρεσιών. Πέραν του προσωπικού που απασχολεί στην Κύπρο, το γραφείο μας διαθέτει και δίκτυο με εξωτερικούς συνεργάτες σε Ελλάδα, Λονδίνο, Αίγυπτο.

Το γραφείο μας παραδοσιακά παρείχε υπηρεσίες ασφαλιστικού δικαίου, ειδικά στις αποζημιώσεις για προσωπικές βλάβες, ανάκτησης χρεών, πάσης φύσεως υποθέσεις οικογενειακού δικαίου καθώς και διαχείριση περιουσιών ανίκανων κα αποβιωσάντων προσώπων. Πέραν της καθημερινής μας ενασχόλησης στον χειρισμό δικαστηριακών υποθέσεων τόσο αστικής και εμπορικής φύσεως όσο και ποινικής, έχουμε περαιτέρω αναπτύξει την τελευταία δεκαετία εταιρικό τμήμα και παρέχουμε μέσω αυτού όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη διαχείριση και νομική υποστήριξη εταιρειών εγγεγραμμένων στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Σε σχέση με τη νομική υποστήριξη εταιρειών εγγεγραμμένων στην Κύπρο, οι υπηρεσίες μας επεκτείνονται και στην παροχή υπηρεσιών στους μετόχους αυτών σε σχέση με πιθανά ζητήματα μετανάστευσης, φορολογίας και διαχείρισης της περιουσίας τους.

Τι ζητούν οι εταιρείες από τους παρόχους επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο;

Ο κάθε πελάτης είτε είναι εταιρεία είτε φυσικό πρόσωπο, έχει απαίτηση να του παρέχονται υψηλού επαγγελματικού επιπέδου υπηρεσίες με απόλυτη εχεμύθεια, χωρίς χρονοτριβές οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες ειδικά στις προσωπικές του ανάγκες και απαιτήσεις, ούτως ώστε να νιώθει τη μέγιστη ασφάλεια και ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του υλοποιούνται με αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο.

Πιστεύετε ότι προσέλκυση ξένων επενδύσεων παραμένει κλειδί για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας; Σε ποιους τομείς διαβλέπετε προοπτικές για επενδύσεις.

Θεωρώ ότι τόσο οι κρατικές υπηρεσίες αλλά και ο τραπεζικός τομέας, έχουν αποκτήσει τις απαιτούμενες εμπειρίες που για μας είναι πολύ βοηθητικές στη παροχή των επαγγελματικών υπηρεσιών μας. Η Κύπρος, ως μικρό κράτος, δεν διαθέτει βαριές βιομηχανίες και συνεπώς η ανάπτυξη της οικονομίας της στρέφεται σε επενδύσεις από το εξωτερικό στους διάφορους τομείς που δίνουν δυνατότητα ανάπτυξης.

Στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων σίγουρα έχει συνδράμει και το ελκυστικό φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν οι κυπριακές εταιρείας και οι μέτοχοί τους. Η έρευνα και η καινοτομία σίγουρα βρίσκονται στο στόχαστρο μιας αναπτυξιακής πολιτικής, θεωρώ όμως ότι πέραν από αυτούς τους τομείς υπάρχουν περιθώρια και προοπτική για σοβαρές επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, της ναυτιλίας και της ενέργειας.

Μπορεί η Κύπρος να αναδυθεί του ανταγωνισμού από άλλες χώρες στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για επιχειρήσεις;

Παραδοσιακά η Κύπρος ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα κέντρο παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για επιχειρήσεις. Δεδομένης της παράδοσης αυτής, φυσικά και μπορεί να ανταγωνιστεί άλλες χώρες στον τομέα των υπηρεσιών αυτών. Αυτό το στηρίζω στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι μία τεχνολογικά αναπτυγμένη χώρα, με πλούσια εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για επιχειρήσεις. Περαιτέρω, με τη ψηφιοποίηση και μηχανογράφηση των κρατικών υπηρεσιών που σχετίζονται με την παροχή τέτοιων υπηρεσιών δίδεται η ευκαιρία για αμεσότερη εξυπηρέτηση πιθανών πελατών, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Κύπρο να ανταγωνιστεί σε πολύ ψηλό επίπεδο άλλες χώρες που παρέχουν ιδίας ή παρόμοιας φύσης υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, στην Κύπρο υπάρχει ένα κράτος δικαίου το οποίο αποτελεί κίνητρο για επιλογή της Κύπρου ως της κατάλληλης δικαιοδοσίας για παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επενδύσεων.

Ποιοι είναι οι στόχοι του γραφείου σας στη νέα εποχή;

Στόχος ανέκαθεν του γραφείου μας ήταν και είναι η διατήρηση καθώς και η ανάπτυξη του επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πελάτες μας, αλλά και η ταυτόχρονη συμμόρφωσή μας στις απαιτήσεις των καιρών τόσο των δικαστηρίων όσο και των άλλων κρατικών υπηρεσιών. Παρά τον όγκο εργασίας που υπάρχει, στόχος είναι να παραμείνουμε στο πλευρό των πελατών μας και να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες τους με τον μέγιστο επαγγελματισμό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση