ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εντείνεται η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου για προβολή της κρουαζιέρας

Τι δηλώνουν οι Υφυπουργοί Τουρισμού των δυο χωρών

ΚΥΠΕ

Ενδυναμώνουν τη συνεργασία τους Ελλάδα και Κύπρος σε θέματα τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι προβολής της κρουαζιέρας, δηλώνουν οι Υφυπουργοί Τουρισμού των δυο χωρών, Σοφία Ζαχαράκη και Σάββας Περδίος.

Οι δυο Υφυπουργοί, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού, Χάρη Θεοχάρους, επιβιβάστηκαν το πρωί στο κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas, το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο της Λεμεσού, εν αναμονή έναρξης της πρώτης κρουαζιέρας, με βάση την Κύπρο, στις 10 Ιουλίου.

«Η συνεργασία δεν είναι τυπική, αλλά έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες ουσιαστική συνεργασία, η οποία επισφραγίζεται και με την παρουσία μου εδώ αλλά και με την εντατικοποίηση στην προβολή της κρουαζιέρας, ένα από τα πολλά σημεία που έχουμε να προβάλουμε μαζί», ανέφερε σε δηλώσεις της η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας.

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις «που προωθήσαμε στην Αθήνα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού (Σάββα Περδίου) στο συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού» και υπενθύμισε την απόφαση για σύσταση του πρώτου Παρατηρητηρίου Παραθαλάσσιου και Θαλάσσιου Τουρισμού για την Ανατολική Μεσόγειο. Η Κύπρος και η Ελλάδα, συνέχισε, έχουν να ωφεληθούν πάρα πολλά από το συγκεκριμένο παρατηρητήριο.

Με αφορμή τη νέα ταυτότητα για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου και την προώθηση «αυθεντικών εμπειριών», υπέδειξε πως «κι εμείς στο Υφυπουργείο, την επόμενη εβδομάδα, νομοθετούμε επισκέψιμα τυροκομεία, ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία, που έρχονται να προστεθούν στα επισκέψιμα οινοποιεία που ήδη έχουμε στην Ελλάδα».

Η κ. Ζαχαράκη εξέφρασε την ανυπομονησία της, όπως είπε, για τις κοινές πρωτοβουλίες των δυο χωρών στα θέματα προώθησης του τουριστικού τους προϊόντος.

Από την πλευρά του, ο Σάββας Περδίος δήλωσε ότι η έναρξη κρουαζιέρων της Royal Carribean, με βάση το λιμάνι Λεμεσού, δίνει την ευκαιρία για ενδυνάμωση της συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας, ιδιαίτερα στο κομμάτι προβολής της κρουαζιέρας.

«Είναι ένας τομέας που αφορά και τις δυο χώρες, αφού όποιο κρουαζιερόπλοιο φεύγει από την Ελλάδα περνά σίγουρα και από την Κύπρο αλλά και το αντίθετο», είπε ο κ. Περδίος, προσθέτοντας ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά και για τις δυο χώρες.

Της ξενάγησης στο κρουαζιερόπλοιο ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Λάνια, για την οποίαν ο Υφυπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελληνίδα ομόλογος του θα γνωρίσει «τις αυθεντικές εμπειρίες που έχουμε στο νησί μας, να αντιληφθεί ποια είναι η σημασία αυτών των αυθεντικών εμπειριών και η διασύνδεση τους με τη νέα ταυτότητα της Κύπρου που θέλουμε να προβάλουμε στο εξωτερικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση