ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτοιμα τα πρώτα ξενοδοχεία μελισσών στο Minthis

Σημαντική δράση περιβαλλοντικής και κοινωνικής υπευθυνότητας από την Pafilia

Δελτίο Τύπου

Στην κατασκευή και τοποθέτηση των πρώτων ξενοδοχείων μελισσών, στο θέρετρο Minthis προχώρησε η εταιρεία η Pafilia Property Developers, προσθέτοντας στο ενεργητικό της άλλη μια περιβαλλοντική δράση, προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας, για την προστασία της μέλισσας και την ανάδειξη των ευεργετικών υπηρεσιών, που προσφέρει στο οικοσύστημα και στον άνθρωπο, μέσα από τη διαδικασία της επικονίασης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Ιωάννας Παναγιώτου, με τη συμμετοχή κι άλλων κοινωνικών εταίρων, που στηρίζουν την εκστρατεία, όπως ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Καλωσορίζοντας την Επίτροπο Περιβάλλοντος στο Minthis, ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Δημήτρης Ασσιώτης, ανέφερε ότι η συμμετοχή της μέλισσας στην οικολογική, περιβαλλοντική, οικονομική αλλά και αισθητική διαμόρφωση της υπόστασης του πλανήτη μας είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Ως εταιρεία, πρόσθεσε ο κ. Ασσιώτης, αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, και μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, στηρίζουμε και υλοποιούμε καινοτόμες δράσεις, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται, δήλωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, τονίζοντας παράλληλα ότι τα ξενοδοχεία μελισσών θα φιλοξενήσουν τις μοναχικές μέλισσες, οι οποίες αποτελούν ένα πολύ ουσιαστικό παράγοντα, για την επικονίαση. Με την εγκατάσταση του πρώτου ξενοδοχείου, αλλά και άλλων στην περιοχή, πρόσθεσε η κα. Παναγιώτου, οι μέλισσες θα βοηθήσουν τα φυτά και τα φυτά τις μέλισσες.

Ως γνωστό τα ξενοδοχεία μελισσών συμβάλλουν στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας, μέσα από την αύξηση του πληθυσμού των επικονιαστών και κατ’ επέκταση του βαθμού επικονίασης. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη δράση, η εταιρεία Pafilia Property Developers κατέκτησε πρόσφατα το χάλκινο βραβείο στα Cyprus Responsible Business Awards στην κατηγορία «Ανάδειξη Σκοπού». Πέραν των ξενοδοχείων μελισσών, η Pafilia υλοποιεί πρόγραμμα φύτευσης 100 χιλιάδων μελισσοκομικών φυτών και δέντρων και συμβάλει στην πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων σε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, τα στελέχη της Pafilia παρουσίασαν στην Επίτροπο Περιβάλλοντος το πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαχείρισης του θερέτρου. Μεταξύ άλλων, η Επίτροπος ενημερώθηκε για τα περιβαλλοντικά έργα υποδομής που έχει υλοποιήσει η εταιρεία, όπως η σύνδεση με το σύστημα ανακυκλωμένου νερού του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, η κατασκευή ιδιωτικού βιολογικού σταθμού τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων και η δημιουργία συστήματος συλλογής και αποθήκευσης όμβριων υδάτων σε λιμνοδεξαμενή.

Οι εγκαταστάσεις στο θέρετρο Minthis πληρούν τις ορθές πρακτικές ορθολογικής διαχείρισης του νερού και αναδεικνύουν τη φιλοσοφία του θέρετρου ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Minthis είναι το πρώτο γήπεδο γκολφ στην Κύπρο, που έλαβε το διεθνές οικολογικό σήμα για γήπεδα γκολφ (GEO) ενώ πρόσφατα κατέκτησε το βραβείο «Βιώσιμη Ανάπτυξη - Αποδοτικότητα Πόρων» του Διεθνούς Οργανισμού Τουριστικών Επιχειρήσεων Γκολφ (IAGTO 2020).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Κούσιος: Το ΑΚΕΛ αποπροσανατολίζει από την εμπλοκή του στη διαφθορά

«Όταν γιά πρώτα φορά όλοι οι νοήμονες πολίτες της διαλυμένης και λεηλατημένης πλέον Κύπρου των Ελλήνων ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:14

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση