ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:34
 

Ετοιμάζει 24ωρη απεργία η ΕΤΥΚ στην Ελληνική

Στις 11 Οκτωβρίου - Αναμένει την παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης και της ΑΤΑ στους υπαλλήλους

Newsroom K

Εικοσιτετράωρη στάση εργασίας εξήγγειλε για τις 11 Οκτωβρίου η ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, η τράπεζα συνεχίζει να καταπατά τις συμφωνίες, αφού είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει την ετήσια προσαύξηση και την ΑΤΑ στους υπαλλήλους της.

Η ΕΤΥΚ τονίζει πως έχει δώσει στην Ελληνική Τράπεζα όλη την πίστωση χρόνου που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει την ενσωμάτωση των εργασιών της πρώην Συνεργατικής Τράπεζας, αλλά και για να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, τερματίζοντας εξόφθαλμες παραβιάσεις συμφωνιών αλλά και απαξιωτικές συμπεριφορές έναντι του προσωπικού της.

Ωστόσο, κατά την ΕΤΥΚ, παρά την παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας, κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία δήλωσε ξεκάθαρα στη Διοίκηση της Τράπεζας πως είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει την ετήσια προσαύξηση και την ΑΤΑ, η Τράπεζα δυστυχώς εξακολουθεί να την αγνοεί και να παραβιάζει τις υφιστάμενες συμφωνίες.

Το Υπουργείο Εργασίας, πέραν της ξεκάθαρης τοποθέτησής του για το θέμα των προσαυξήσεων και της ΑΤΑ, κάλεσε γραπτώς, μετά από καταγγελία της οργάνωσής, την τράπεζα να εφαρμόσει τις πρόνοιες της μεταξύ μας συμφωνίας για την εισφορά της στο ταμείο ευημερίας. Στην εγκύκλιο συνεχίζετα ότι, επίσης μετά από καταγγελία της οργάνωση, η τράπεζα δεσμεύτηκε ενώπιον του υπουργείου ότι θα προχωρήσει στην πληρωμή οδοιπορικών στη βάση των μεταξύ μας συμφωνιών.

«Δυστυχώς, και σε αυτές τις περιπτώσεις, η διοίκηση της τράπεζας συνεχίζει να περιφρονεί τις αποφάσεις του υπουργείου εργασίας και αρνείται να εφαρμόσει τις πρόνοιες των υφιστάμενων συμφωνιών τόσο σε ότι αφορά τα προαναφερθέντα θέματα, όσο και σε αρκετά άλλα θέματα όπως για παράδειγμα η άρνηση της για συμπλήρωση της Οργανικής Διάρθρωσης (300 νέες θέσεις υποτμηματάρχη και 450 αναβαθμίσεις)», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζει η οργάνωση ότι θέλοντας να εξαντλήσει κάθε λογικό περιθώριο, με επιστολή της ημερομηνίας 16 Σεπτεμβρίου 2019, ζήτησε για τελευταία φορά από τη Διοίκηση της Τράπεζας:

-Την άμεση ένταξη των συναδέλφων της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στις κλίμακες μισθοδοσίας των συναδέλφων της Ελληνικής Τράπεζας, με βάση τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους.

-Την πλήρη εφαρμογή όλων των υφιστάμενων δεσμεύσεων/συμφωνιών για όλους τους συναδέλφους της Ελληνικής Τράπεζας (επαναφορά μισθών, Ταμείου Προνοίας κλπ)

-Την παραχώρηση, με αναδρομική ισχύ από 01/01/2019, της ετήσιας προσαύξησης και της ΑΤΑ σε όλους τους συναδέλφους.

«Δυστυχώς η διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, παρά τις προειδοποιήσεις μας, δεν έχει ανταποκριθεί θετικά σε καμιά από τις πιο πάνω υποχρεώσεις της, γεγονός που δεν αφήνει στην οργάνωσή μας κανένα πλέον περιθώριο για άλλη αναμονή/αναβολή», υπογραμμίζεται. «Η στάση αυτή της Ελληνικής Τράπεζας ξεκάθαρα στοχεύει στην κατάργηση των υφιστάμενων συμφωνιών, κατ΄ αρχή στη δημιουργία δύο κατηγοριών υπαλλήλων και σε δεύτερο πλάνο στην υποβάθμιση όλων στη δεύτερη κατηγορία», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X