ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτοιμο για τη νέα εποχή το ΤΕΠΑΚ

Το ΤΕΠΑΚ έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως ένα σύγχρονο πρωτοποριακό και φιλόδοξο Πανεπιστήμιο, με διεθνή αναγνώριση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) είναι το νεαρότερο, δημόσιο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, με έδρα τη Λεμεσό. Κύρια αποστολή του είναι η παραγωγή και μετάδοση τής επιστημονικής γνώσης, μέσω της ποιοτικής και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευσης και της εφαρμοσμένης έρευνας/καινοτομίας, συμβάλλοντας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας.

Το ΤΕΠΑΚ έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό και φιλόδοξο Πανεπιστήμιο, με διεθνή αναγνώριση, διαθέτοντας προπτυχιακά και εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (*). Προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας και που παρέχουν στους νέους και αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας, τα αναγκαία εφόδια, δεξιότητες και προσόντα για να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κόσμου.

Στη νέα ψηφιακή εποχή και ραγδαία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών, η ανώτατη εκπαίδευση αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα, ενώ τα πανεπιστήμια έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν στη δημιουργία μιας πιο πράσινης και ψηφιακή κοινωνίας. Μιας κοινωνίας πιο βιώσιμης, συνεκτικής και χωρίς αποκλεισμούς. Το ΤΕΠΑΚ είναι έτοιμο να παίξει ενεργό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση και να φέρει εις πέρας την αποστολή που του εναπόθεσε η πολιτεία, ανταποκρινόμενο στις μελλοντικές προκλήσεις και ευκαιρίες της εποχής μας, μέσα από διαδικασίες συνεχούς βελτίωσης και επενδύοντας στην εκπαιδευτική και ερευνητική αριστεία.

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει σήμερα έξι Σχολές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων στις περιοχές των θετικών, εφαρμοσμένων, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Οι Σχολές διαθέτουν συνολικά 13 ακαδημαϊκά Τμήματα που στελεχώνονται με υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό. Το ΤΕΠΑΚ εξελίσσεται, αναπτύσσεται και επεκτείνεται διαρκώς, συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χάρτη ανώτατης εκπαίδευσης και έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του τον άνθρωπο και την εξέλιξη της κοινωνίας μας.

Η ανάπτυξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησής του, μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με άλλα πανεπιστήμια, αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει το Πανεπιστήμιο. Στο πλαίσιο επίτευξης αυτού του στόχου, συμμετέχει μαζί με άλλα 7 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, στη συμμαχία για τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+). Στρατηγικός στόχος του ΤΕΠΑΚ είναι, επίσης, η ενσωμάτωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στους πυλώνες λειτουργίας του και προς αυτή την κατεύθυνση αναλαμβάνει και αναπτύσσει καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις αυτές και για τις σπουδές στο ΤΕΠΑΚ, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου: www.cut.ac.cy

(*) Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΤΕΠΑΚ είναι η 30η Ιουνίου 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση