ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΔ ΥΠΜ: Ακολουθεί την πράσινη ανάπτυξη το έργο ανάπτυξης μαρίνας Λάρνακας

Στόχος είναι να να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να διαφυλαχθεί η προστασία της βιοποικιλότητας, ανέφερε ο Σταύρος Μιχαήλ

ΚΥΠΕ

Το έργο της ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας ακολουθεί την πράσινη ανάπτυξη, ανέφερε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Σταύρος Μιχαήλ, προσθέτοντας πως στόχος είναι να να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να διαφυλαχθεί η προστασία της βιοποικιλότητας.

Ο κ. Μιχαήλ μιλούσε στο περιθώριο της σημερινής παρουσίασης, στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης, της Μελέτης Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την ανάπτυξη του λιμένα και της μαρίνας στην Λάρνακα

Στις δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου είπε πως «η ανάπλαση του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, ακολουθούν το δρόμο που χάραξε η Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση, δηλαδή αυτόν της πράσινης ανάπτυξης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ» είπε.

Πρόσθεσε ότι «οι κλιματολογικές επιπτώσεις από τη συγκεκριμένη επένδυση, θα είναι πολύ φιλικές προς το περιβάλλον. Το όλο έργο θα περιλαμβάνει επίσης κτήρια φιλικά προς το περιβάλλον και θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ κατά την κατασκευή του θα έχουμε την όσο το δυνατό λιγότερη εκπομπή ρύπων».

Εξάλλου σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται ότι «η μελέτη για το έργο της ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, εκπονήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και αποτελεί βασικό στοιχείο για τη βιωσιμότητα του έργου κατά την φάση κατασκευής και λειτουργίας».

Όπως είπε ο κ. Μιχαήλ «στόχος είναι να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να διαφυλαχθεί η προστασία της βιοποικιλότητας. Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για την προώθηση του έργου και η επένδυση ακολουθεί το δρόμο προς την πράσινη ανάπτυξη» ανέφερε και εξέφρασε ικανοποίηση για τη μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση