ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί η Skroutz είναι πολλά περισσότερα από ένα marketplace

Προτεραιότητά μας οι άνθρωποί μας

Προωθητική Ενέργεια

Από την ημέρα ίδρυσης της Skroutz, τα δεδομένα στον τρόπο που αγοράζουμε έχουν αλλάξει ριζικά. Έννοιες όπως «marketplace» και «e-shopping» ήταν άγνωστες για τους περισσότερους από εμάς πριν έρθει η Skroutz και μας συστήσει την ηλεκτρονική αγορά. Μία αγορά που όπως φάνηκε, όχι απλά ήρθε για να μείνει, αλλά και να αντικαταστήσει σχεδόν τον παραδοσιακό τρόπο αγορών.

Σήμερα, 18 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του, η Skroutz αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα online αγορών Skroutz.cy, έχοντας αλλάξει τα δεδομένα στο ηλεκτρονικό εμπόριο για πάντα. Η συνεχής εξέλιξη, η αναζήτηση λύσεων και η ευκολία στις αγορές, σε συνδυασμό με τη δύναμη της τεχνολογίας, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στη φιλοσοφία της Skroutz καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της. Το 2017 ξεκίνησε η μετάβασή της, από μία μηχανή σύγκρισης τιμών και προϊόντων σε ένα marketplace, η οποία μάλιστα οδήγησε σε μια ραγδαία ανάπτυξη. Όλα αυτά, όμως, θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν εάν δεν βρίσκονταν πίσω από τη Skroutz οι άνθρωποί της.

Η Skroutz δημιουργήθηκε από την ανάγκη να λύνονται προβλήματα, προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε ως καταναλωτές. Αυτός παραμένει διαχρονικά και ο κεντρικός πυρήνας της Skroutz και το «κλειδί» για την ομάδα της, καθώς από την έναρξη λειτουργίας της αποτελείτο και συνεχίζει να αποτελείται από μια ομάδα με πάθος να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η ψυχή της Skroutz.

Άνθρωποι με πραγματικό ενδιαφέρον για αυτό που κάνουν, για την υπηρεσία που προσφέρουν και για το κάτι παραπάνω που θέλουν να παρέχουν. Από τη συμβουλή ενός success manager σε έναν συνεργάτη – έμπορο προκειμένου να τον βοηθήσει να αναπτύξει την επιχείρησή του, μέχρι τη βελτίωση λειτουργίας του e-commerce, η ομάδα της Skroutz είναι εκεί για να παρέχει όλα αυτά τα εργαλεία και υπηρεσίες ώστε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουν οι καταναλωτές και να προσφέρει μια ανεπανάληπτη αγοραστική εμπειρία.

Η Skroutz αντιμετωπίζει τους ανθρώπους της ξεχωριστά τον κάθε ένα, εστιάζοντας  στο ταλέντο που διαθέτουν, με στόχο πάντα την καλύτερη ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση εντός του οργανισμού και μέσα στο πλαίσιο της επαγγελματικής ανάπτυξης. Η επαγγελματική εξέλιξη στη Skroutz και το πλαίσιο που την ορίζει είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για την διεξαγωγή ουσιαστικών συζητήσεων, καθώς δεν βοηθάει μόνο τον ίδιο τον οργανισμό, αλλά και τους ανθρώπους του, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη. Η Skroutz πιστεύει στους ανθρώπους της και γι΄αυτό επενδύει τόσο σε ατομικό επίπεδο, παρέχοντάς τους πλήρη ενημέρωση για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται αλλά και για τη δυνητική μελλοντική τους εξέλιξη και της μισθολογικής αναπροσαρμογής που αυτή φέρει, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο, με στόχο την εγκαθίδρυση αποτελεσματικών πρακτικών που θα υποστηρίζουν τη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία του οργανισμού.

Επιπλέον, συμμεριζόμενη τις ανάγκες της εποχής και το πόση σημασία έχει για έναν εργαζόμενο να εργάζεται σε ένα όμορφο περιβάλλον, η Skroutz παρέχει στους ανθρώπους της ό,τι χρειάζονται για να τους εξασφαλίσει ένα άρτιο εργασιακό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα παροχή δωρεάν πρωινού, κουπόνι φαγητού και επιλογές catering καθημερινά, επιπλέον ημέρες άδειας, δωρεάν συνδρομή Skroutz Plus κ.ά. Επιπρόσθετα, στέκεται δίπλα τους εμπράκτως, με επίδομα φύλαξης παιδιών, ιδιωτική ασφάλεια ζωής και με δωρεάν συνδρομή σε γυμναστήριο, αθλήματα και άλλες δραστηριότητες.

Η ιστορία έδειξε πως παρά τις όποιες δυσκολίες εμφανίστηκαν καθ’ όλη την πορεία, η ομάδα της Skroutz κατάφερε να ανταπεξέλθει και να σταθεί ακόμα δυνατότερη και ενωμένη. Κυριότερη πρόκληση αναμφισβήτητα ήταν η περίοδος της πανδημίας, όπου η ομάδα της Skroutz καλέστηκε να λύσει προβλήματα που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν, χωρίς όμως να επηρεάζεται η κουλτούρα της εταιρείας. Ωστόσο, η πανδημία έφερε και αρκετές αλλαγές στη Skroutz, τόσο στις υπηρεσίες της όσο και στον ίδιο τον οργανισμό. Ανάμεσα στις αλλαγές, ήταν και η αύξηση των εργαζομένων του προσωπικού, ενώ παράλληλα από full onsite εργασία έγινε full remote.

Μέσα από ένα σύγχρονο επαγγελματικό μοντέλο, το hybrid model, η Skroutz υιοθέτησε τρόπους συστηματικής επικοινωνίας και ενημέρωσης των εργαζομένων της, με στόχο έναν ανοιχτό διάλογο με όλο τον οργανισμό για την πορεία της και των διαφορετικών product streams, μέσα από τα μηνιαία all-hands meetings. Το growth mindset είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που αναζητούν στους ανθρώπους που έρχονται, ενώ ταυτόχρονα δίνουν αρκετές ευκαιρίες στους ανθρώπους τους να ακολουθήσουν το career path που επιθυμούν μέσα από εσωτερικές μετακινήσεις και καλύτερη και συνεχή διαχείριση της πορείας τους.

Η καινοτομία και η συνεχής εξέλιξη είναι βασικές αρχές λειτουργίας για τη Skroutz. Για αυτό δουλεύει αδιάκοπα για να προσφέρει πάντα το κάτι παραπάνω, τόσο εντός όσο και εκτός του οργανισμού. Όραμά του να προσφέρει στους χρήστες μια άψογη και ξεχωριστή αγοραστική εμπειρία και στους συνεργάτες του ένα εύκολο και αποτελεσματικό κανάλι πωλήσεων. Εξάλλου πιστεύουν πως «χαρούμενοι χρήστες, επιτυχημένοι συνεργάτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση